Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) – Пловдив спря

...
Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) – Пловдив спря
Коментари Харесай

Връчиха 4 акта за нарушения на собственик на ферма и магазин в Съединение

Областната дирекция по сигурност на храните (ОДБХ) – Пловдив спря активността на магазин с транжорна в град Съединение. Собственикът получава четири акта за открити административни нарушавания в комерсиалния обект и фермата му, ситуирана в същия град.
Прочетете още
Инспектори от регионалната дирекция направиха неочаквана инспекция по едно и също време в промишлен животновъден обект за развъждане на едри преживни животни (ЕПЖ) и обект за търговия с храни с транжорна на един притежател в град Съединение.

Във фермата са установени няколко нарушавания на Закона за ветеринарномедицинската активност – липса на 38 броя паспорти за ЕПЖ, несъблюдение на наложено през месец октомври наставление, както и противоречие сред броя на животните, маркирани в животновъдния дневник и системата ВетИС.

В записания магазин с транжорна на същия притежател са открити храни с изминал период на валидност, без здравна и идентификационна маркировка, за част от храните не са показани документи за генезис.

65 кг месни артикули са спрени от реализация и ориентирани за заличаване.

Изготвено е предписание за прекъсване активността на обекта, като и през почивните дни екипи на ОДБХ ще ревизират дали то се съблюдава.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР