Областната Асоциация по водоснабдяване и канализация прие на свое заседание

...
Областната Асоциация по водоснабдяване и канализация прие на свое заседание
Коментари Харесай

Видинската Асоциация по ВиК одобри плана, който предвижда поскъпване на водата

Областната Асоциация по водоснабдяване и канализация одобри на свое съвещание бизнес-плана на ВиК Видин за идващите три години. Той планува цената на водата в общините, които се доставят гравитачно с вода- Белоградчик, Ружинци, Чупрене и Димово, да нарастне двойно още през тази година. За останалите обитаеми места в област Видин цената ще се вдигне с 12 стотинки.
"Този резултат беше съдбоносен. Две общини гласувахме "против "- Белоградчик и Чупрене. Три общини се въздържаха, две общини не участваха, четири гласоподаваха "за ". Определящи са гласовете на Видин и на страната в лицето на регионалната шефка, които общо имат 75% от гласовете. Тези два гласа са задоволителни, с цел да бъде признато изменението в цената на водата в така наречен "бизнес-план ", сподели кметът на Белоградчик Борис Николов.
Държавната комисия за енергийно и водно контролиране би трябвало да утвърди проекта на видинското водоснабдително сдружение. Обсъжда се вид, при който повишаването да не е толкоз фрапантно, добави Борис Николов.
"Комисията леко отстъпва обратно, казвайки, че това са пределни цени и по места би трябвало поетапно, постепенно да се подвигат цените. Очаквам, че в случай че цените скочат фрапантно, всеобщо хората да спрат да заплащат вода. " /БНР
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР