Областната администрация във Видин предаде отпадъчна хартия и пластмасови капачки

...
Областната администрация във Видин предаде отпадъчна хартия и пластмасови капачки
Коментари Харесай

Областната администрация във Видин подкрепи кампанията за събиране на средства за поставяне на соларна пейка

Областната администрация във Видин съобщи отпадъчна хартия и пластмасови капачки в поддръжка на акция за събиране на средства, които ще се употребяват за създаване на слънчева скамейка, оповестиха от управата.
Инициативата е на пет дами от Видин, а една от тях – Ели Цветанова, преподавател от ПГ „ Проф. доктор Асен Златаров “, заяви детайлности към концепцията им.
„ Няколко приятелки като че ли се бяха наговорили и ми се обадиха да ми кажат, че имат събрани количества пластмасови капачки и се чудят какво да ги вършат. Идеята беше да създадем нещо за града, нещо запаметяващо се. Направихме една група съдебномедицинска експертиза.БГ, която инициира слънчевата скамейка. Обадихме се на няколко студия, които ни насочиха предложения “, сподели госпожа Цветанова. Тя посочи вероятните способи за подкрепяне на акцията: „ събиране на пластмасови капачки, които ще продадем, с цел да получим средства, хартиени акции в 5 епизода, събиране на електронни боклуци, за които към момента водим договаряния кой ще изкупи и открита банкова сметка, по която могат да се превеждат парични суми “.
Соларната скамейка ще бъде сложена на площад „ Ташкюприя “, чието публично име е площад „ 8-ми март “. „ Мястото е несъмнено взаимно със чиновници на Община Видин, като се плануват и други действия за облагородяването му “, показа госпожа Ели Цветанова и изрази вяра, че видинчани ще се радват на новата облага в края на август, началото на септември.
Със своя новаторски дизайн, обектът ще даде опция за зареждане на мобилни устройства от акумулирана сила посредством сложени слънчеви колектори, а също ще е и прелестно място за обществени контакти.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР