Областна администрация – Монтана предаде 300 кг капачки втора употреба

...
Областна администрация – Монтана предаде 300 кг капачки втора употреба
Коментари Харесай

Областната управа в Монтана събра капачки за благородна кауза

Областна администрация – Монтана съобщи 300 кг капачки втора ръка на МБАЛ „ Д-р Стамен Илиев “ АД – Монтана. Средствата от тях ще бъдат употребявани за закупуването на смесен фетален/пациентен екран за потребностите на отелението по Акушерство и гинекология.
Капачките са събирани близо 3 години във фоайето на постройката на регионалната администрация, а в акцията се включиха и жители, учебни заведения, институции от цялата област.
Цената на капачките не се разграничава значително от другите пластмаси и е от 20 до 40 стотинки на кг.
"Една елементарна капачка тежи към грам, тъй че 30-40 елементарни капачки вършат 1 стотинка. Затова сами мъчно ще реализираме впечатляващи резултати, а за сполучлива акция е нужна организация с доста доброволци. Необходима е и отлична логистика – превоз, склад, хора. 1 кг капачки заема към 5 литра ", споделиха от регионалната администрация.
Инициативата е част от международната акция „ World Cap Project”. В нея вземат участие над 44 страни. Целта е да се съберат пластмасови капачки от всевъзможни бутилки и произведения – минерална вода, безалкохолни, бира, шампоани и всевъзможни други.
Всеки би се зачудил за какво тъкмо капачки? Отговорът е, че капачката е дребна като размер, нормално е по-тежка, в сравнение с бутилката и елементарно можете да я пъхнете в джоба.
Скоро ще бъде оповестена нова акция за събиранета на пластмасови капачки, твърдят от регионалната администрация в Монтана.
За какво се употребява феталния екран? За да протече едно раждане безпрепятствено, лекарите се нуждаят от подробна информация както за плода, по този начин и за майката. Получават я от външен фетален екран. Чрез него могат да наблюдават пулса на бебето и положението на майката. Цената на сходна техника варира от 1 400 до 1 800 лева
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР