Областна администрация Бургас организира конкурс за послание. То ще бъде

...
Областна администрация Бургас организира конкурс за послание. То ще бъде
Коментари Харесай

Конкурс търси 7 думи, вдъхновени от област Бургас

Областна администрация Бургас провежда конкурс за обръщение. То ще бъде вписано в основата на стълб „ Рожен “, в плоча от мрамор, изобразяваща картата на България с място за всички 28 административни области в страната.

„ Всяко обръщение ще бъде гравирано на мястото на региона, от която идва и ще остане за бъдещите генерации. Инициативата е надълбоко родолюбива, смислена. Разчитам тя да въодушеви повече хора и многообразието, уникалността и духът на област Бургас да бъдат „ уловени “ в думи. Участниците са изправени пред предизвикването да намерят тези 7 думи, с които да се обърнем към бъдещето “ - разяснява регионалният шеф проф. Мария Нейкова.

Конкурсът е регионален и участниците би трябвало да са свързани с обитаемоте места на територията на област Бургас - да са родени, да учат, работят или да живеят в района. Посланието, с акцент област Бургас - като география, дух, обичаи, културно-историческо завещание, би трябвало да съдържа до 7 думи и да е на български език.

Авторитетно жури в състав проф.д.п.н. Галя Христозова - учител в БСУ, доктор Милен Николов – шеф на Регионален исторически музей Бургас, Яна Кършийска – шеф на Регионална библиотека „ П.К. Яворов “, Ваньо Вълчев - стихотворец, публицист, театрал, кино и ефирен режисьор и публицист, ще дефинират посланието, което ще съставлява област Бургас. Участниците би трябвало да изпратят своите оферти до 14 февруари 2023 година на ел. поща [email protected] като наложително посочат име, обитаемо място и телефон.

Целият правилник на Областния конкурс за обръщение е оповестен на интернет страницата на Областна администрация Бургас.

Национална дарителска акция „ България заслужава! “ е с идея създаване на 111-метров стълб, на който да се извиси българското национално знаме. Кампанията е под патронажа на президента на Република България Румен Радев, а планът ще се осъществя напълно с дарения на българи, обединявайки нацията в построяването на неоспорим привлекателен център на родолюбието. Роженските поляни - знак на българщината, са мястото, на което ще бъде инсталиран най-високият стълб в Европейския съюз, а националният трикольор ще се вижда от километри.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР