Областите в България се разделят на две - такива, в

...
Областите в България се разделят на две - такива, в
Коментари Харесай

Разделят областите на две – с и без коронавирус и с различни ограничения

Областите в България се разделят на две - такива, в които към този момент има случай на ковид, и такива, в които към момента няма .

Това изясни ген. Венцислав Мутафчийски, началник на спешния щаб за битка с ковид , след съвещанието на Съвета по сигурността, провел се в Министерски съвет.

В първата група ще се подхващат 8 ограничения за отбрана на популацията, във втората група области - 5 ограничения.

В областите без доказани случаи на ковид - образователните занимания ще се организират при засилени ограничения с трикратна стерилизация, 15 минути проветряване , миене на ръцете , а преди първия образователен час ще има 5-минутен инструктаж от учителите към децата съгласно инструкциите на СЗО.

Учениците и личният състав със признаци на грип неотложно би трябвало да се освобождават , личният състав би трябвало да е с нараснала зоркост.

Провеждането на културни всеобщи прояви ще става единствено при събиране на до 250 души, като се обезпечи минимално разстояние по един метър сред присъстващите. Това се отнася за кина, театри , хората ще стоят през място, а прожекциите ще са по туктам, с цел да може след всяко зрелище или прожекция да се дезинфекцира.

По отношение на спорта - идващите от чужбина тимове ще би трябвало да останат 14 дни в изолираност , преди да дойдат в страната, става въпрос изключително за рискови страни, от които се чакат тимове за квалификациите на Олимпиадата от Южна Корея, Иран, Италия. Остава се на регионалните управи да взимат по-твърди или меки решения съгласно обстановката.

Вторият тип области са тези, в които към този момент има доказани случаи на ковид. Там се анулират незабавно занятия в учебни заведения и детски градини, в случай че имам доказан случай.

Учебните занятия се преустановяват за 14 дни със заповед на РЗИ .

И в тези области няма да се позволяват деца и личен състав в детски градини и учебни заведения с грипоподобни признаци.

Изцяло се не разрешават визитите на външни лица в домове за деца, възрастни и хора с увреждания .

Забраняват се зелени учебни заведения, научни прояви - анулират конгреси, конференции, научни конференции.

Мерките в кината и театрите остават същите.

Провеждането на спортни мероприятия обаче се прекратява, или в случай че няма опция за отсрочване - ще се организират без аудитория.

Мерките засягат и частния бизнес - не би трябвало да има скупчване на хора, би трябвало да е обезпечено разстояние .

" Ако не могат, по-добре да затварят ", безапелационен бе ген. Венцислав Мутафчийски.

" Не би трябвало да стопира производството, стопанската система, работата на администрацията, само че би трябвало да се спрат непотребните ходения наляво и надясно . Това е вербална рекомендация ", сподели Мутафчийски.
 Борисов съпостави обстановката с война, пожела да сме крепки българи
Борисов съпостави обстановката с война, пожела да сме крепки българи

Светът е напълно неопитен за тази зараза, счита той

Експерътът проучва, че " би трябвало да узреем и да се самоограничим ", а от думите му се разбра, че в Италия точно неналичието на ограничаване е помогнала за разпространение на болестта.

Той добави, че сега се разисква дали грипната зараза в София да бъде удължена.

Мутафчийски се обърна към лечебните заведения и към обществото: " Когато в дадена болница се откри случай на Коронавирус 19, се подхващат карантина и след нея лавина от ограничения, уединяване, обезпечаване на разнообразни входове и изходи. Но това не значи затваряне на лечебното заведения - нито една болница няма да бъде затворена ", сподели той.

Спешният институт " Пирогов " приема пациенти след откритите два случая на ковид късно нощес , изясни проф. Венцислав Мутафчийски.

Там е осъществена " тежка стерилизация " и са изпълнени всички рекомендации на РЗИ.
 Проф. Милан Миланов би затворил
Проф. Милан Миланов би затворил " Пирогов " и " Св. Анна " за заболели от ковид

Коронавирусът не се бори с политически способи, безапелационни специалистите

Извършена е промяна на активността на Кардиологичното поделение, както и на Неврологичното поделение.

" Задълженията остават същите, само че с известни рестрикции . Имаше нощес за малко нарушен банкет със незабавните кабинети, само че пациентите са били поети от ВМА и Александровска болница. В момента режимът на работа е естествен ", безапелационен бе генералът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР