Областите Шумен и Добрич може да останат без вода заради

...
Областите Шумен и Добрич може да останат без вода заради
Коментари Харесай

Огромни дългове на ВИК - дружествата в Шумен и Добрич

Областите Шумен и Добрич може да останат без вода поради задължения на локалните ВиК-дружества. Задълженията са от 10 и половина милиона лв. за ток, предизвести „ Енерго-Про “.

Водата в двете области се добива посредством електрически помпи, а отговорностите са насъбрани за последните няколко години, напомня бТВ.

От ВиК-Добрич настояват, че си заплащат настоящите сметки, само че оспорват старите отговорности.

„ Ние даже предплатено към тях плащаме. Това е след срещата в Министерство на регионалното развитие с тях, на която среща бяха поети уговорките да плащаме настоящите до момента в който се стигне до някакво уточняване на сумите и метода за заплащане на тия остарели отговорности “, сподели Тодор Гикински- изп.директор на ВиК-Добрич.

" Въпреки желанието ни да бъде реализирано съглашение за тяхното разсрочване, разплащане и т.н и ангажирането на всички виновни институции досега не сме стигнали до работещ вид за разплащането на тези отговорности “, съобщи Петя Попова, Директор, Корпоративни връзки и маркетинг „ Енерго-Про – Варна “.

От районното министерство споделиха за bTV, че жителите на двете области ще имат вода, защото задълженията ще бъдат платени от ВиК-холдинга до края на месеца, както е било контрактувано.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР