Областен съвет за провеждане на политиката за правата на хората

...
Областен съвет за провеждане на политиката за правата на хората
Коментари Харесай

Учредиха Областен съвет за хората с увреждания във Видин

Областен съвет за осъществяване на политиката за правата на хората с увреждания бе основан във Видин. Обсъден бе правилникът за организацията и активността на съвета, като неговата съществена роля ще бъде да подкрепя регионалния шеф при реализирането на тактики, проекти и ограничения, свързани с осъществяването на политиката на правата на хората с увреждания, сподели регионалният шеф на Видин Албена Георгиева.
"Областният съвет е съвещателен и координиращ орган. Основен принцип в работата на Областния съвет е реализирането на съдействие при създаването и реализирането на политика в региона на интеграцията на хората с увреждания. Ръководството на Областния съвет се състои от ръководител, секретар и членове на съвета. "
В състава на съвета могат да се основават спомагателни работни групи и други помощни звена. Предстои представянето на информация за планове в реализация, както и бъдещи начинания, в поддръжка на хората с увреждания, а идващото съвещания на Областния съвет ще се организира при започване на идната година, посочи още Албена Георгиева.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР