Област Видин апелира към правителството за помощ. Става въпрос за

...
Област Видин апелира към правителството за помощ. Става въпрос за
Коментари Харесай

Миков: Местната власт във Видин подцени ситуацията с COVID-19

Област Видин моли към държавното управление за помощ. Става въпрос за болничното заведение в града, която би трябвало да бъде напълно дезинфекцирана. Лечебното заведение се трансформира в огнище на COVID-19, а всеки девети от личния състав на болничното заведение е инфектиран.
„ Проблемът явно беше недооценен от локалната власт във Видин. Очевидно тя не си даде сметка, че там нямаше и преди епидемията пълноценно функционираща болница “, сподели в ефира на предаването „ Тази заран “ по bTV някогашният ръководител на Българска социалистическа партия Михаил Миков.
По думите му от място за лекуване болничното заведение се е трансформирала в източник на болест. „ Няма осъзнаване на казуса, че във Видин няма болница. Това не е работа на щаба, а на Здравното министерство. Сграда има, кревати има, само че в това време няма лекари “, сподели още Миков.
„ Местната власт се държа много мърляво. Не може да получиш в един безпаричен район като подаяние от Швейцария защитни средства и и да ги препратиш в друга община, което се случи във Видин, добави Миков.
30 души от медицинския състав на болничното заведение са подали молби за овакантяване от 270. Там на практика няма болница и министърът на опазването на здравето би трябвало да направи нещо “, съобщи Михаил Миков.
Според него след епидемията видинската болница ще бъде в още по-тежко финансово положение.
Миков разяснява и положението на Българска социалистическа партия сега. „ То е извънредно тежко. Създава се чувство, че вътрешнопартийната борба върви с цената на всичко, без да се държи сметка къде е Българска социалистическа партия. Партията не е била в такова тежко финансово положение през последните 30 година “, съобщи Михаил Миков.
Последна настояща информация от утринния брифинг на Националния спешен щаб, четете в този материал.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР