Област Сливен влезе в червената зона на националната карта за

...
Област Сливен влезе в червената зона на националната карта за
Коментари Харесай

Област Сливен влезе в червената зона на заболеваемост, засилват контрола

Област Сливен влезе в алената зона на националната карта за заболеваемост от COVID-19, оповестиха от Областния спешен щаб, който през днешния ден заседава изключително. Средната стойност по индикатора за региона е 527,52 души на 100 000 лица от популацията.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 29767
Засега присъственото образование в учебните заведения продължава. Няма да се постановат краткотрайни ограничавания за визитата в публични места на закрито. Увеличават се инспекциите, ускорява се контролът на пазарите поради зачестили нарушавания на условията за еднопосочно придвижване на потока от клиенти и носенето на защитни маски.

Общините ще ангажират кметовете и кметските наместници в селата за прецизното въвеждане на избраните правила за носене на защитни маски и съблюдаване на физическа отдалеченост.

Към момента в болничните заведения са разкрити 186 кревати за лекуване на неусложнени случаи на COVID-19, като 136 от тях са заети. Има девет пациенти в COVID-сектора на детското поделение в регионалната МБАЛ " Д-р Иван Селимински " и едно болно дете - в общинската МБАЛ " Св. Петка Българска " в Нова Загора.

За региона са планувани 18 кревати за интензивно лекуване, които към този момент са разкрити. Три от тях са заети. Болниците имат опция да разкрият общо до 283 кревати за неусложнени заболели.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 29767  Бебе измежду новозаразените с ковид в Монтанско Бебе измежду новозаразените с ковид в Монтанско  Повече от 60 % от болничните кревати за пациенти с корановирус в Русенско са заети Повече от 60 % от болничните кревати за пациенти с корановирус в Русенско са заети  Заболеваемостта от COVID-19 в Ловешка област нараства Заболеваемостта от COVID-19 в Ловешка област нараства
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР