Област Сливен вече е в тъмночервената зона, след като заболеваемостта

...
Област Сливен вече е в тъмночервената зона, след като заболеваемостта
Коментари Харесай

Сливен влезе в тъмночервената Covid-зона, още 2 области са на крачка от нея

Област Сливен към този момент е в " тъмночервената зона ", откакто заболеваемостта от коронавирусна зараза към този момент е 509 случая на 100 000 души население на 14-дневна база.

Очаква се Областният спешен щаб да заседава и да одобри нови ограничения за ограничение на разпространяването на Covid-19.

За последното денонощие новите случаи в региона са 82, като внезапно се е нараснал броят на инфектираните възпитаници и учители. Местните управляващи към този момент неведнъж призоваваха родителите да стопират децата си от учебно заведение и при най-леките симпоми на вирусна зараза.

От през вчерашния ден Перник влезе в тъмночервената зона. Заболяемостта през последните две седмици е 549.5 на 100 000 души. Сред заболелите доминират мъже, като водеща е възрастовата група на над 60-годишните.

Ден по-рано област Габрово също бе оцветена в тъмночервено, откакто случаите там на 14-дневна база доближиха 567 на 100 хиляди души население.

На крачка от прекосяването на границата от 500 болни на 100 000 души са още две области - Видин и Монтана.

Пет области пък към момента са в " жълта зона " - със заболеваемост до 250 на 100 хиляди души - Кърджали, Пазарджик, Плевен, Хасково и Шумен. Най-ниска е заболеваемостта в област Кърджали. Останалите области са в " алена зона ".

Заболеваемостта в София е близо 400 на 100 хиляди души.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР