Област Кюстендил продължава да бъде на челните места по брой

...
Област Кюстендил продължава да бъде на челните места по брой
Коментари Харесай

Българска болница обслужва по 100 души на ден с COVID-19 симптоми

Област Кюстендил продължава да бъде на челните места по брой инфектирани с ковид през последните седмици. В регионалния град има единствено една болница, а другите лечебни заведения, които одобряват пациенти с COVID-19 в региона, са двете лечебни заведения в Дупница, оповестява Българска национална телевизия.

По думите на шефа на МБАЛ "Никола Василиев " доктор Александър Величков обстановката в болничното заведение е тежка. Градът е един от най-заразените в България и всекидневно през триажния кабинет минават към 100-120 души със признаци на Коронавирус зараза.

"Те биват преглеждани, оценени, вършат се образни проучвания. Когато е належащо изпращаме на проби за PCR диагностика. Около 80% от пробите, които изпращаме, са позитивни ", разказа обстановката доктор Величков.

Той увери, че при основаната организация на всеки нуждаещ се обезпечава болнично лекуване. За него е неприемливо болничното заведение да остане без свободни Коронавирус кревати.

"Приемът е денонощен и във всеки миг би трябвало да имаме подсигурено легло за пациенти в тежко положение. Имаме проект и подготвеност, в случай че леглата ни се закрият на 100%, за един час да разкрием нови кревати, тъй че да не оставим нито един човек, който има потребност от такова лекуване ", безапелационен беше доктор Величков.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР