Област Хасково се нарежда на дъното на класацията по размера

...
Област Хасково се нарежда на дъното на класацията по размера
Коментари Харесай

3 причини защо е важно да работи ТЕЦ Марица 3 Димитровград

Област Хасково се подрежда на дъното на класацията по размера на междинната работна заплата съгласно последната статистика на Национален статистически институт. В допълнение броят на заетите са намалели с близо 3000 или с 5,6% по отношение на същия интервал през миналата година. На този декор Топлоелектрическа централа Марица 3 Димитровград е шеф на годината за 2021 година, а междинната работна заплата е една от най – високите в града.

През 2022 година предприятието продължава да усилва своя цифров състав. Годишната сума, плащана за заплати в централата, е 6 милиона лв., които се равняват на 10% от общия бюджет на Община Димитровград. Топлоелектрическа централа Марица 3 Димитровград е благонадежден и добър шеф, освен тъй като е получил грамота, а и заради обстоятелството, че макар наложения ПАМ и непланираните спирания в работата, от което предприятието губи милиони, не е скъсен нито един чиновник, тъй като експертите не се построяват за ден и два и са значим фактор  за устойчивото развиване на предприятието.

    Втората изгода Топлоелектрическа централа Марица 3 Димитровград да работи е създадената сила. Колкото и малко да е тя, съпоставена с потенциала на други централи не трябва да забравяме, че всеки мегават създаден в България е скъп запас. От непрекъснатия работен развой зависи опцията за промяна и подмяната на горивния микс или най – общо казано случването на модернизацията. Факторите са точно непокътнатите експерти, които познават всеки болт увит някъде по оборудванията, вложенията и не на последно място времето. Да напомним, че още първата инвестиция, целяща да замести част от употребяваните въглища, беше спряна тъкмо от еколозите в Министерство на околната среда и водите. Този факт – капиталово желание за създаване на апаратура за биомаса да бъде отхвърлено, с причини некасаещи инвестицията демонстрира какъв брой значимо е отделеното за смяната време.

От една страна биомасата е одобрена като възобновим източник на сила от Европейски Съюз и заради това е необятно потреблението и в цялата общественост, от друга еколозите, които би трябвало да водят стопанската система към въглеродна индиферентност приключват план, водещ до понижаване на въглеродните излъчвания. Към сегашния миг съдът отхвърли като несъстоятелно това предпочитание за прекъсване на капиталовата стратегия на площадката на централата.

    Логиката за прекъсване на вложения по – чисто произвеждане няма, по този начин както няма и в набеждаването на Топлоелектрическа централа Марица 3 Димитровград за замърсител. Жителите на града станаха очевидци неведнъж на повишения и при затворена централа. От Регионална инспекция за опазване на околната среда неведнъж споделиха, че въпреки и по-високи тези стойности се дължат евентуално на транспорт на въздушни маси и откакто са в нормата не са рискови за хората. Предписанията обаче, които се издаваха на Топлоелектрическа централа -а  са точно за такива стойности, които след това послужиха на Министерство на околната среда и водите да наложат насилствена мярка затваряне. Отделен остава въпросът за изрядността на измервателната станция, която по решение на виновните институции е трябвало да бъде заменена преди 10 години – и като местонахождение и евентуално като съорyжение, защото към този момент е на 30 години и евентуално е изчерпала експлоатационния си живот.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР