Облакът дава възможност на медийните бизнеси да автоматизират рутинни процеси(снимка:

...
Облакът дава възможност на медийните бизнеси да автоматизират рутинни процеси(снимка:
Коментари Харесай

Медийната индустрия се насочва към облака


Облакът дава опция на медийните бизнеси да автоматизират рутинни процеси
(снимка: CC0 Public Domain)

Подобно на другите промишлености, медийно-развлекателният бизнес (M&Р) беше обиден от Covid-19, само че скорошен отчет от PwC и Microsoft акцентира, че браншът е почнал да форсира вложенията си в облачни технологии и се дистанцира от наследените системи за продукция.

Забавянето на продукцията и минусите на разпространяването на медийно наличие може да докара до над 3,5 милиарда $ изгубени доходи (от реклами) за телевизионните оператори, гласи отчетът „ Шоуто продължава в облака ”. Въпреки че M&Р бизнесът прекомерно насилствено възприемаше новите технологии до неотдавна, в този момент секторът се е осъзнал и към този момент е фокусиран върху цифровата си промяна.

Пандемията „ трансформира главните показа за модела на работа и потвърждава цената на облака ”, споделя Си Джей Банга, шеф в PwC – Съединени американски щати. Според експертите, в този момент маркетолозите „ стягат кесиите си ” що се касае до рекламни бюджети. Това значи доста повече напън върху рекламоносителите да обезпечат непоклатими бизнес-основания за пазаруване на реклама, написа в отчета.

„ Засиленото разбиране на новите технологии като облака, употребявани за по-добро схващане на целевата публика и за следене на същинското влияние на рекламата, в този момент е от първостепенно значение ”, се споделя в документа.

Например, фирмите могат да употребяват разбори посредством неестествен разсъдък, с цел да проследят „ пътуването ” на клиента от момента, в който той вижда рекламата, през целия път до изработката на покупка. А това е светият граал за рекламните организации, отбелязва отчетът.

Интелигентната облачна промяна ще даде опция за повече нововъведения и успеваемост, съгласно Марк Борао, сътрудник на PwC. Например, по време на пандемията някои студиа минаха напряко към стрийминг, а един кино фестивал изпревари физическото си събитие с мероприятие в облака.

Редица продуцентски компании и търговски рекламни организации взеха решение да употребяват облачните технологии, с цел да могат чиновниците им да продължат да работят безвредно и продуктивно, сочи анализът.
още по тематиката
Сега цифровите рекламоносители ускоряват тактиките си за вграждане на функционалности за електронна търговия в наличието, което оказва по-голям напън върху организациите, работещи с печатна реклама, да показват ясна и безапелационна възвръщаемост на вложенията.

Не на последно място развлекателните компании цифровизират своите данни, с цел да получат „ 360-градусов аспект ” към клиентите си – с цел да могат да останат покрай тях в ситуацията на физическа изолираност и отдалеченост.

Облачните технологии дават опция на медийните и развлекателните бизнеси да автоматизират рутинни процеси по поддръжката на процеси от всички стадии на работа, споделя Борао. Като образец PwC и Microsoft показват организация, която е употребила облака, с цел да усъвършенства своите бек-офис процеси.

Организацията е прекарвала голямо количество време, пресявайки фактури, с цел да събере информация за разноските и да я съпостави с данните от договорите, тъй че да може да направи прогноза за разноските за идващия фискален интервал. В последна сметка посредством облачни технологии и неестествен разсъдък е автоматизиран процесът на работа с фактурите, а премахването на ръчната обработка е довело до забележителна възвръщаемост на инвестицията и в това време нараснала акуратност на прогнозите, сподели Борао.

По време на разгара на пандемията, сред февруари и май, единствените медийни сегменти, които имаха позитивна възвръщаемост, бяха видеоигрите и стриймингът, защото игровите заведения и киносалоните останаха затворени, отбелязва Банга. Сега M&Р фирмите търсят метод да обезпечат доходи от наличие посредством облака.

Гледайки напред, Банга споделя, че чака да види „ капиталов напън и предпочитание за понижаване на разноските ” – и защото медийните компании не са вложили доста за цифрови технологии, в този момент ще им се наложи да го създадат. Те ще насочват парите си към цифрови вериги за доставка и потребление на изкуствен интелект за боравенето със наличие.

Облачните системи ще стават все по-привлекателни и ще трансформират метода, по който медийните компании доближават до потребителите си. Ще започват нови стрийминг услуги, а бизнесите ще мерят по какъв начин потребителите се ангажират със наличието и взаимодействат с него, споделят анализаторите.

Накратко, пандемията форсира метода, по който промишлеността за медии и развлечения вкарва нововъведения в практиката си.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР