Облак от вулканична мъгла, дошла от изригването на вулкана Килауеа

...
Облак от вулканична мъгла, дошла от изригването на вулкана Килауеа
Коментари Харесай

Изригването на вулкана на Хаваите докара проблеми на 3700 километра разстояние

Облак от " вулканична мъгла ", пристигнала от изригването на вулкана Килауеа на Хаваите, покри Маршаловите острови, които се намират на 3700 километра разстояние. Метеоролозите предизвестиха, че има риск да се появят усложнения с дишането и понижена видимост, съобщи БГНЕС.
Явлението е познато под името " вог " (вулканичен смог). Облакът се популяризира над Микронезия, предизвести американската метеорологична работа в Гуам.
Жителите на Маршаловите острови, които имат респираторни проблеми, са предизвестени да останат по домовете си. Авиопревозвачите, както и притежателите на морски съдове знаят, че ще би трябвало да се преценяват с понижената видимост.
През идващите дни облакът евентуално ще се популяризира на запад към няколко от микронезийските острови.
Килауеа е един от най-активните вулкани в света и един от петте, които са на остров Хавай, най-големият от архипелага. Няколко хиляди души бяха евакуирани от началото на изригването му на 3 май.
Учените правят оценка вулканичната интензивност като вероятен сигнал за огромно изригване, сходно на това от средата на 20-те години на предишния век. Но все пак те не се притесняват от жертви, защото най-застрашените обитаеми зони бяха евакуирани, а районът на вулкана - в югоизточната част на острова - не е прекомерно обитаем.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР