Облъчват ли ни антените на мобилни оператори, радиокули и други

...
Облъчват ли ни антените на мобилни оператори, радиокули и други
Коментари Харесай

Докато си седим, кротко ни облъчват ни опасни вълни? Заплахата идва от антените на мобилни оператори?

Облъчват ли ни антените на мобилни оператори, радиокули и други мощни устройства в града? От през днешния ден всеки може да направи информация за жилищния си регион в онлайн указател. Уеб порталът обгръща цялата страна.

Картата е усъвършенствана за разглеждане от компютър. Отбелязваме тъкмо какво търсим - базова станция на мобилен оператор или пък радиотелевизионна антена. Хубавото е че можем да забележим и последните замервания за всяка станция.

Базовите станции в действителност са тези стърчащи антени, които виждаме на някои високи здания. В жилищните квартали те са по високите блокове. В платформата са маркирани 280 радиотелевизионни и 6300 станции на мобилни оператори.

На процедура въздействието на всяка от тези станции, построени по покривите, е нищожно спрямо това от мобилния телефон, който някои от нас носят в себе си 24 часа в денонощието.

Силата на лъчение на мобилния телефон зависи какъв брой надалеч сме от най-близката клетка на оператора.

Проучвания за вредата от мобилния телефон има доста. Много са и тези, които ги оспорват. При всички случаи обаче е желателно да държим апарата по-далече от тялото, когато имаме тази опция.



Източник: Нова телевизия
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР