Облачността ще продължи да се увеличава и след обяд над

...
Облачността ще продължи да се увеличава и след обяд над
Коментари Харесай

Валежи и гръмотевици днес

Облачността ще продължи да се усилва и след обяд над цялата страна ще бъде най-вече облачно. На доста места ще превали и пригърми, като по-интензивни ще са явленията в западните региони. Вятърът последователно ще се ориентира от северозапад, ще е сдържан, краткотрайно мощен и с него ще нахлува по-хладен въздух.Дневните температури ще се намалят и оптималните ще са сред 21° и 30°.

По Черноморието ще е най-вече облачно, след обяд с валежи. Ще духа слаб северозападен вятър, който по здрач ще се усили. Максималните температури ще са от 26° до 28°. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде към 2 бала.

В планините ще бъде най-вече облачно, на доста места ще превали и пригърми. Вятърът последователно ще се ориентира от северозапад, ще е сдържан и мощен и с него ще нахлува по-хладен въздух. Дневните температури ще се намалят и оптималната на височина 1200 метра ще бъде към 15°, на 2000 метра – към 10°.

През нощта ще продължи да вали, повече в централните региони. Утре от запад облачността ще стартира да се раздира и понижава. В централните и източни елементи от страната ще продължи да вали, само че до края на деня преваляванията и там ще спрат. Ще остане прохладно, с сдържан и мощен северозападен вятър. Максималните температури - от 20 до 28 градуса, в София - към 23.

В сряда към този момент ще е без превалявания, с променлива облачност. Вятърът ще отслабва. Ще стартира покачване на температурите. В четвъртък ще се откри слънчево време, което ще се задържи и през идващите дни. Температурите ще продължат да се покачват и към петък-събота тук-там в низините още веднъж ще доближат и надвишават 30 градуса.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР