Облачността ще бъде променлива, предимно купеста и купесто-дъждовна. На много

...
Облачността ще бъде променлива, предимно купеста и купесто-дъждовна. На много
Коментари Харесай

Слънцето ще пробива през облаци и лек дъжд

Облачността ще бъде променлива, най-вече купеста и купесто-дъждовна. На доста места, основно в часовете към и след обяд, ще има краткотрайни превалявания от дъжд, в обособени региони интензивни и съпроводени с гръмотевици. Ще духа слаб, в Дунавската низина и западната част от Горнотракийската равнина – сдържан запад-северозападен вятър. Максималните температури ще са сред 21° и 26°. Атмосферното налягане ще се задържи по-ниско от междинното за месеца.

Над Черноморието облачността ще забележителна, най-вече купеста и купесто-дъждовна. Главно в следобедните часове ще има превалявания от дъжд. Не са изключени и гръмотевични стихии. Вятърът ще е слаб, преди обяд от юг, след пладне – от запад. Максимални температури сред 18° и 22°. Температурата на морската вода е 13-14°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините облачността ще е по-често забележителна и основно в часовете към и след обяд ще има превалявания от дъжд, тук-там съпроводени с гръмотевици. Ще духа до сдържан запад-северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра – към 15°, на 2000 метра – към 8°.

В петък повече слънце ще има сутринта, към и след обяд ще има по-значителни нараствания на облачността, не са изключени изолирани слаби превалявания. Вятърът ще е слаб до сдържан от запад-югозапад. Минималните температури ще са сред 7° и 12°, а оптималните - сред 20° и 25°. В събота и неделя вятърът ще е от северозапад. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици, на повече места през първия ден. Дневните температури ще се намалят с 2-3 градуса.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР