Облачността днес ще е значителна. На много места в Западна

...
Облачността днес ще е значителна. На много места в Западна
Коментари Харесай

Времето се разваля, дъжд ще мъчи част от страната

Облачността през днешния ден ще е забележителна. На доста места в Западна и Централна България ще има превалявания от дъжд. През нощта против понеделник преваляванията ще продължат на изток, а на запад ще стопират. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток. Сутрешните температури ще са относително високи и минималните ще са сред 9° и 14°. От северозапад ще нахлува студен въздух и дневните температури ще се намалят.

Най-високите температури в западната половина от страната през днешния ден ще са сред 12° и 17°, а в източните региони, където през по-голямата част от деня ще е без превалявания и със слаб югоизточен вятър, ще се задържат по-високи – сред 21° и 24°.

Над Черноморието облачността ще е забележителна. Ще бъде без превалявания, само че през нощта против понеделник ще превали дъжд. Ще духа слаб източен вятър. Максимални температури на въздуха ще са сред 20° и 23°. Температурата на морската вода е 19-20°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще е най-вече облачно с превалявания от дъжд, по най-високите върхове на Рила и Пирин – от сняг. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от юг-югозапад, който по здрач ще се ориентира от запад. Максималната температура на 1200 метра ще е към 14°, на 2000 метра - към 6°.

В понеделник и в източните региони преваляванията ще спрат, а до вечерта и облачността ще се раздра и ще намалее. Вятърът краткотрайно ще се ориентира от запад-северозапад, ще бъде най-вече слаб. Във вторник ще е най-вече слънчево, със слаб югоизточен вятър. Сутринта тук-там в източните региони, в затворените котловини и по поречието на Дунав ще има условия за мъгли. Сутринта ще е по-хладно, дневните температури едва ще се покачат. В сряда облачността още веднъж бързо ще се усили и на обособени места, основно в Южна България, е допустимо да превали. Привечер и през нощта против четвъртък от юг ще стартират превалявания от дъжд.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР