Облачно и студено е времето в страната. Жълт код за

...
Облачно и студено е времето в страната. Жълт код за
Коментари Харесай

Студ и ураганен вятър днес и утре

Облачно и студено е времето в страната. Жълт код за мощен и ураганен вятър е в действие за 21 области в страната през днешния ден, оповестяват от Национален институт по метеорология и хидрология. В съвсем цялата страна, като се изключи Добрич, Варна, Бургас, Ямбол, Хасково, Кърджали и Смолян , духа мощен запад-северозападен вятър със скорост от 15 до 19 метра в секунда, с вероятни и предстоящи пулсации по-късно денем до 21-24 метра в секунда, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.
 жълт код за вятър 12 февруари Национален институт по метеорология и хидрология
През идващото денонощие облачността ще се раздира и понижава. По-значителна ще се задържи тук-там над Горнотракийската равнина и над Югоизточна България. През нощта и в утринните часове слаб сняг ще превалява към момента в централната част на Дунавската низина, а денем - основно в планините. Ще духа до сдържан вятър от север-северозапад, тук-там в Източна България - и краткотрайно мощен, от север-североизток. Ветровито ще бъде и по долината на Струма.

 
Жълт код за мощен север-североизточен вятър е разгласен и за сряд а в областите: Благоевград, Сливен, Ямбол, Бургас, Варна и Добрич.
 
Минималните температури ще са от минус 5 до 0 градуса, а оптималните - сред 2 и 7 градуса.-->
 жълт код за вятър 12 февруари Национален институт по метеорология и хидрология
По Черноморието ще е облачно, към обяд от север облачността ще се раздира и понижава. Ще е прохладно с сдържан до мощен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 4-6 градуса. Температурата на морската вода е 6-7 градуса. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.
 
Над планините ще е облачно, тук-там със слаби превалявания от сняг. Вятърът ще се ориентира от североизток и ще е сдържан, краткотрайно до мощен. Ще е студено. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към минус 6 градуса, на 2000 метра - към минус 12 градуса.
 Ако не се пере постоянно, зимният шал може да е рисков за кожата ThinkStock/Getty Images

 
Атмосферното налягане ще продължи да се покачва и ще е доста по-високо от междинното за месеца.
 
В четвъртък и петък в Източна България ще се задържи прохладно . Облачността ще бъде най-вече забележителна, над Западна България в четвъртък краткотрайно ще се раздра и намалее и утринните температури в котловините там ще са относително ниски - до минус 6-минус 7 градуса; в останалата част от страната минималните ще са сред минус 4 и 1 градус. Максималните ще са сред 4 и 9 градуса.
 
В петък минималните ще са малко по-високи , дневните - едва ще се намалят. По-голяма е вероятността за валежи от сняг в петък, само че те ще са слаби и единствено на обособени места, основно в планинските региони.
 времето дете сняг поляна топло ThinkStock/Getty Images

Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР