Облачно и дъждовно време в цялата страна в сряда, съобщават

...
Облачно и дъждовно време в цялата страна в сряда, съобщават
Коментари Харесай

Жълт и оранжев код за дъжд, градушки и гръмотевици

Облачно и дъждовно време в цялата страна в сряда , оповестяват от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

За по-голямата част от страната е разгласен жълт код , а за най-южните региони и по Черноморието - оранжев код за рискови метеорологични феномени. Прогнозата е за по-интензивни превалявания и гръмотевични стихии в областите Благоевград, Смолян, Кърджали, Хасково, Ямбол, Бургас и Варна.

През идващото денонощие ще доминира облачно и дъждовно време. Сутринта ще има краткотрайни спирания на преваляванията и разкъсвания на облачността, само че още преди обяд от запад още веднъж ще завали дъжд, който ще обхване по-голямата част от страната.

Привечер от северозапад преваляванията ще стартират да стопират, само че в южните и източните региони ще продължи да вали и през нощта против четвъртък , като тук-там там се чака да паднат обилни количества. По-голяма е вероятността за гръмотевични стихии и градушки в Южна България . Вятърът ще е най-вече сдържан от северозапад и с него ще прониква студен въздух. Температурите ще се намалят и оптималните ще са сред 21° и 26° , по-високи в крайните югозападни региони. Атмосферното налягане е малко по-ниско от междинното за месеца и още малко ще се намали, означават от Национален институт по метеорология и хидрология.

Над Черноморието сутринта преваляванията ще спрат и до обяд ще има краткотрайни разкъсвания на облачността . След обяд още веднъж ще завали и с спирания ще продължи да вали и през нощта против четвъртък. Вятърът ще е най-вече сдържан от север-северозапад, след обяд краткотрайно ще се обърне от юг-югоизток. Максималните температури ще са сред 23° и 26°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2 бала.

Над планините ще е облачно и дъждовно, тук-там ще се развият и гръмотевични стихии . Ще духа до сдържан север-северозападен, по високите открити елементи - мощен до плевел западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра - към 19°, на 2000 метра - към 12°, по- ниски в Стара планина.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР