Облачно и дъждовно време ни очаква днес, въпреки че дневните

...
Облачно и дъждовно време ни очаква днес, въпреки че дневните
Коментари Харесай

Облачно, с превалявания


Облачно и дъждовно време ни чака през днешния ден, макар че дневните температури ще останат високи за сезона – до 22 градуса в Западна България и до 29 градуса на Изток.

Сутрините остават хладни – сред 9 и 14 градуса.

От запад облачността ще се усилва. Главно след обяд тук-там в Западна, а до вечерта и тук-там в Централна България ще превали най-вече слаб дъжд. През деня вятърът още веднъж ще се усили и ще бъде сдържан в източната половина от страната краткотрайно мощен от юг.

През нощта против вторник и в източните региони облачността ще се усили, преваляванията ще продължат.

Над планините от запад облачността ще се усилва. Около и след обяд тук-там в масивите в западната половина на страната ще има и превалявания, най-вече слаби. На изток ще доминира слънчево време. Ще духа мощен до плевел югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 17°, на 2000 метра - към 9°.

Над Черноморието ще доминира слънчево време. По-значителни нараствания на облачността ще има по здрач и през нощта против вторник. Максималните температури на въздуха и морската вода ще са 24°-25°. Вълнението на морето ще е към 3 бала.

Във вторник с сдържан до мощен вятър от запад-северозапад ще нахлува студен въздух, температурите в западните региони ще са с няколко градуса по-ниски, а в източните ще останат относително високи - в обособени региони към момента до 30°. Валежи ще има на повече места из цялата страна, ще бъдат слаби и умерени. По-късно денем и през нощта преваляванията от запад на изток ще стопират, а облачността ще се раздира.

В сряда ще остане прохладно, с променлива, по-често забележителна облачност. Вероятността за превалявания е дребна. И в Източна България дневните температури ще се намалят.

В четвъртък вятърът последователно ще отслабне, ще има повече слънце, дневните температури едва ще се покачат. През идващите дни до края на седмицата ще бъде най-вече слънчево. Вятърът още веднъж ще стане от юг-югозапад и стоплянето ще продължи.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР