Облачен петък ни очаква, новата седмица идва с температури до

...
Облачен петък ни очаква, новата седмица идва с температури до
Коментари Харесай

Облачен петък ни очаква, новата седмица идва с температури до до 20-22°

Облачен петък ни чака, новата седмица идва с температури до до 20-22°. Днес още преди обяд преваляванията ще стартират да стопират, най-късно и в планините. Облачността над по-голямата част от страната ще е забележителна, само че след обяд от запад ще се раздира. Ще духа слаб до сдържан североизточен вятър, който вечерта ще стихва. Максималните температури ще са най-вече сред 5° и 10°, в София – към 7°.

По Черноморието облачността ще е забележителна и тук-там ще превали дъжд.

Ще духа до сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще са 7°-8°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

В планините ще бъде облачно с превалявания от сняг, денем под 900-1000 m – дъжд, които до вечерта в множеството региони ще спрат. Ще духа сдържан вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 m ще е към 3°, на 2000 m – към минус 3°.

Атмосферното налягане ще се покачва и ще е по-високо от междинното за месеца.
В събота ще е съвсем без превалявания, а облачността ще е раздрана. Вятърът ще се ориентира от юг-югоизток, ще бъде слаб.

В неделя ще бъде най-вече слънчево,

след обяд от запад ще стартира нарастване на облачността, междинна и висока, а вятърът ще се усили. Минималните температури ще бъдат сред минус 2° и 3°, а оптималните ще се покачват и в множеството места ще са сред 12° и 17°.

През първите дни от идната седмица вятърът ще стане югозападен и ще се усили още. Затоплянето ще продължи и в понеделник в цялата страна дневните температури ще са над 15°, тук-там до 20-22°. Ще доминира облачно време. В понеделник от северозапад ще стартират превалявания от дъжд. През нощта против вторник и във вторник валежната зона ще се реалокира на югоизток и ще премине през цялата страна.

 

Източник: Национален институт по метеорология и хидрология

Още вести четете в категория България
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР