Обитателите на дома за стари хора във видинското село Гара

...
Обитателите на дома за стари хора във видинското село Гара
Коментари Харесай

Обществото негодува! Болните с COVID-19 от дома в Гара Орешец заразиха и врачанската болница, кой ще поеме отговорността

Обитателите на дома за остарели хора във видинското село Гара Орешец, които бяха докарани за лекуване от ковид във врачанската МБАЛ "Христо Ботев ", подпалиха с рисковата болест здравното заведение, откри следствие на организация BulNews.
В края на април 7 индивида с потвърдени проби за съществуването на COVID-19 бяха настанени в пространствата на бившето кардиологично поделение, където сякаш им бе обезпечена изолираност, както и обособен личен състав.
„ Поехме сериозен ангажимент, откакто бяхме помолени от здравното министерство. Готови сме да покажем, че ще се оправим с това предизвикателство и най-много да помогнем на тези възрастни хора, за които видинската болница не може да се грижи поради зародилите проблеми “, разяснява тогава изпълнителният шеф на врачанската многопрофилна болница доктор Петър Керемедчиев.
Това изказване обаче не успокои живущите в регионалния център, които всеобщо показаха недоволството си от докарването на толкоз инфектирани с ковид в града. До този миг във Враца не беше записана нито една позитивна проба на COVID-19 и хората се притесняваха да не избухне градът да не се трансформира в огнище. Протестите против пациентите от вкъщи във видинското село получиха толкоз съществени размери в обществените мрежи, че се наложи на 29 април късно вечерта кметът Калин Каменов да успокоява обществеността посредством специфичен пост във фейсбук.
Въпреки това още на идващия ден един от носителите на рисковата болест съумя да избяга от сякаш строго охраняваното поделение и провокира всеобща суматоха. След близо час той бе открит от полицията близо до здравното заведение, само че никой не знаеше той дали и с какъв брой индивида е контактувал, до момента в който се е мотаел без надзор. От общината и управата на болничното заведение отново успокоиха жителите, че няма никаква заплаха, само че подозренията в обществото продължаваха да тлеят.
До през днешния ден, когато публично беше обявено, че има доктор от същото инфекциозно поделение, който е дал позитивна проба за ковид. Оказа се, че волно или несъзнателно, от болничното заведение са сбъркали листата със лица, на които са направени проби и по този начин измежду тези от Гара Орешец, които са били изследвани контролно, е попаднал и този на здравна сестра, която се грижи за тях. По тази причина тази заран се сътвори комплициране какъв брой в действителност са новите хора във врачанска област, инфектирани с COVID-19.
Разследване на организация BulNews хвана грешката на врачанската болница, само че претекстовете за нея са дискусионни. Създава се усещането, че от МБАЛ "Христо Ботев " са създали опит да скрият позитивната проба на здравната сестра, с цел да не се нагнетява напрежение измежду хората, откакто към този момент по този начин или другояче бе оповестено заразяването на доктор от инфекциозното поделение. Все отново, надалеч по-добре звучи да има единствено един болен от работещите в него, в сравнение с да се признае и за сестра със същата диагноза.
На процедура съществуването на две медицински лица, които са се грижели за докараните от Гара Орешец възрастни хора, ясно демонстрира, че има пропуски в сигурността на инфекциозното поделение. Очевидно или защитното облекло, маски, шлемове и ръкавици са некачествени, или те не се употребяват от личния състав. Като прибавим към тази констатация и бягството на пациент, обстановката в инфекциозното поделение става прекомерно скандална.
Сега, когато се оказа, че хората са били прави да имат терзания от превозването на заразно заболели от друга област във Враца, се чака някой да поеме отговорност за това решение.
В белите страни най-малко е така…
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР