Обитателите на дома за стари хора Цвета и Анка Върбанови

...
Обитателите на дома за стари хора Цвета и Анка Върбанови
Коментари Харесай

Възрастни хора от Бургас помагат на техен връстник в борбата с тежко заболяване

Обитателите на дома за остарели хора " Цвета и Анка Върбанови " в Бургас демонстрираха, че са същинско семейство.
Един от жителите на дома Найден Кръстев преди дни е диагностициран с рак на ларинкса и с лекуването му би трябвало да се организира незабавно. Това кара единствените му близки хора - жителите да дома да подхващат незабавни ограничения, с цел да оказват помощ.
беседва с Живка Турлакова, шеф на дома, с цел да научи повече за благородната самодейност.
“Инициативата е подета, тъй като желаеме да помогнем на този наш домуващ в лекуване на болестта. Той напълно неотдавна е диагностициран, на 70 години е, няма приходи и занапред му следва да получи пенсия. Затова ние сме решили да му помогнем. Всички предмети, които са изработили хората от вкъщи, са тематично свързани с идните празници. За Баба Марта, св. Валентин, за осми март. Има мартеници, ключодържатели, сърчица, най-различни предмети “.

Найден Кръстев е в дома за остарели хора от две години. Консумативите за интервенцията, която му следва, са скъпи и това е една от аргументите, която постанова събирането на средства. “Поканили сме всички организации с които работим, които са ни помагали, да се включат в самодейността. Ние освен сме обществена услуга, само че желаеме да покажем, че сме обществени хора “, прибавя Живка Турлакова.
Всички жители на дома, работещите там и доброволци от БЧК, са взели присъединяване в изработването на сувенирите. От през днешния ден до 21 февруари те се продават в Галерия " Ателие R ", която се намира на улица " Възраждане " 25 в Бургас.
Всеки може да помогне, като закупи ръчно направен сувенир и зарадва с него собствен непосредствен за някой от идните празници.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР