Обискирани са 7 къщиПолицаи и жандармеристи атакуваха петричкото село Тополница

...
Обискирани са 7 къщиПолицаи и жандармеристи атакуваха петричкото село Тополница
Коментари Харесай

Жандармерия залови петричкия Ескобар

Обискирани са 7 къщи


Полицаи и жандармеристи нападнаха петричкото село Тополница и арестуваха 10-ина мъже по съмнение, че са дилъри на опиати. Сред арестуваните е и Огнян Атанасов, прочут от над 20 години като наркобос с прякорите Тополнишкия и петричкия Ескобар.

Обискирани са седем къщи, само че от полицията през вчерашния ден отказваха информация по случая. Това е втора сходна акция за последните 2 месеца, откакто през декември м.г. още веднъж село Тополница бе блокирано и локални хора бяха арестувани поради дрога.

Граничното благоевградско село с десетилетия се счита за Меката на наркотрафика към Гърция. През 1994 година Огнян Атанасов е заловен да продава хероин в южната ни съседка и получава 18-годишна присъда. Четири години по-късно той съумява да избяга от пандиза “Касандра ”. Остава на гръцка територия до 2003 година и съгласно тамошната полиция прави още 11 закононарушения.

Повече от 10 година против петричкия Ескобар се водят две каузи за опиати и пране на пари. Заради висящите процеси, съдилищата отхвърлят настояванията за екстрадицията му в Гърция. През 2016 година обаче делата са спрени поради тежки мозъчни увреждания на Атанасов, получени от траяла над 20 година приложимост на обезболяващи медикаменти бензодиазепини.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР