Обискът на самолет на руската авиокомпания Аерофлот на лондонското летище

...
Обискът на самолет на руската авиокомпания Аерофлот на лондонското летище
Коментари Харесай

Британските власти: Претърсването на руския самолет няма връзка със случая „Скрипал“

Обискът на аероплан на съветската самолетна компания „ Аерофлот " на лондонското летище „ Хийтроу “ не е имал връзка със случая „ Скрипал “, обявиха източници от английското държавно управление, представени от „ Дейли телеграф " и ТАСС.

Според тях е ставало въпрос за общоприета инспекция на аероплан, идващ от „ високорискова страна “.

От „ Аерофлот “ оповестиха по-рано, че английските управляващи са принудили членовете на екипажа да изоставен самолета по време на претърсването и че са разпитали неговия пълководец в пилотската кабина.

„ Тези дейности безусловно не отговорят на международната процедура за осъществяване на сходни претърсвания “, обявиха от съветската самолетна компания.

Руското посолство в Обединеното кралство изпрати нота до английското министерство на външните работи с искане за обяснение по случая.

„ Днес станахме очевидци на следващата груба провокация от страна на английските управляващи. Служители на граничната работа и митницата претърсиха самолета на „ Аерофлот " изпълняващ постоянен полет 2582/2583 Москва - Лондон - Москва. Подобни събития са необичайност. Още повече, че английските органи са провели претърсването без наличието на екипажа на самолета, нещо, което е изрично неразрешено “, обявиха от посолството.

„ Към настоящия момент не разполагаме с друго пояснение, с изключение на с това, че случаят в „ Хийтроу “ е обвързван по един или различен метод с враждебната политика, която държавното управление на Обединеното кралство организира във връзка с Русия “, допълниха те.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР