Обирджията, който сви 14 картини на съпругата на поета Любомир

...
Обирджията, който сви 14 картини на съпругата на поета Любомир
Коментари Харесай

Хванаха обирджията на жената на Левчев! Крадецът продал 6 платна за 100 лева, купувачите ги върнаха

Обирджията, който сви 14 картини на брачната половинка на поета Любомир Левчев, е задържан, разбра HotArena.

43-годишният Велислав, който е престъпно проявен и е лежал в пандиза, към този момент е в ареста с непрекъсната мярка, обявиха от Министерство на вътрешните работи и прокуратурата пред „ Телеграф “.

Шест от картините на известната художничка и жена на Левчев – Дора Бонева, към този момент са открити. Те били продадени от крадеца на инцидентни минувачи в центъра на София за смешни пари, допълниха от следствието.

Кражбата на платната стана на 18 против 19 април, като сигнал в столичното 5 РПУ подаде дъщерята на Дора и Левчев – Марта. Тя открила, че мазето им в блока на ул. „ Велико Търново “ е разрушено и от него липсват към 14 картини, рисувани от майка й.

Първоначално тя декларирала 12 платна за откраднати, само че след това се сетила за още няколко и ги допълнила в жалбата.

43-годишният Велислав разрушил всички изби във входа . Преценил, че най-ценни са картините, по тази причина ги изрязал от рамките, напъхал ги в черен найлонов плик за отпадък и избягал. Рамките били открити захвърлени в прилежащо мазе. След това почнал да ги предлага на инцидентни минувачи.

Камери в региона на храм „ Св. Ал. Невски “ го уловили по какъв начин разтваря торбата пред мъж, той оглежда какво има вътре, взима две картини и си потегля. Въпросният покупател бил открит извънредно бързо от ченгетата и незабавно разказал за случката. Признал, че е взел двете картини за 35 лева Дал и изложение на апаша. Още същия ден различен човек си купил 4 от творбите на Бонева за към 70 лева, само че също описал тъкмо външния тип на продавача.

Така криминалистите спипали Велислав. Съдът пък го оставил за непрекъснато в ареста.

В хода на следствието станало ясно, че 43-годишният Велислав е родом от Бургас, само че обитава в София без адресна регистрация. Спял по изоставени постройки, водел бездомнически живот и се дрогирал с хероин. Интересното обаче било, че се носел в маркови облекла и скъпи маратонки, споделиха ченгетата.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР