Обирджии са проникнали с взлом в църква в английския град

...
Обирджии са проникнали с взлом в църква в английския град
Коментари Харесай

Няма да повярвате какво задигнаха от английска църква на 1000 години

Обирджии са проникнали с щурм в черква в британския град Хайт и са откраднали от там... човешки черепи. Смята се, че останките са на повече от 700 години, оповестява английският " Метро ".

Църквата „ Сейнт Ленърд” е известна с това, че съхранява над 1000 човешки черепа. Самата черква е издигната към 11 век. Основната доктрина е, че черепите принадлежат на хора, които първо са били заровени в двора ѝ, само че през 13 век телата им са били изкопани поради разширението на постройката.

В църквата е проникнато като е разрушена вратата. Изчезнали са 21 черепа.



Инспектор Максин Харис от полицията в Кент съобщи: „ Разбираме, че това евентуално е необикновена кражба, само че тези черепи не могат да се вземат просто по този начин. Те са част от значима сбирка и сме решени да ги върнем назад на вярното място в криптата”. Тя помоли хората за подпомагане, в това число и в случай че черепите се появят някъде за продажба.

Преподобният Андрю Суини сподели с оскърбление: „ Всеки череп съставлява тленните остатъци на човешко създание, който заслужава да почива в мир. Това закононарушение е шокиращо и смущаващо за хората в тази общност”.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР