Обир в Париж: Елегантно облечена банда нахлува в бижута за 10 милиона евро

...
Двама мъже в костюми и жена в рокля са ограбили
Коментари Харесай

Двама мъже в костюми и жена в рокля са ограбили престижен бижутер в модерното сърце на Париж, докато бягат със стоки на стойност милиони евро, се казва в докладите.

Триото, носещо пистолет, оборудван със заглушител, се насочи към магазина на Piaget по време на обяд на шикозната улица Rue de la Paix, на един хвърлей от Операта във втория район на града.

Персоналът е бил принуден да падне на земята, каза полицейски източник пред уебсайта на Le Parisien.

След това крадците избягали пеша.

Прокурорите смятат, че луксозни бижута на стойност 10-15 милиона евро (£8,5) m-£13 милиона) бяха взети, докато триото ограбваше витрините на магазина. Няма данни за пострадали.

Специалният полицейски отдел на Франция BRB, насочен към въоръжени грабежи и кражби, пое разследването, едно от няколкото нашумели разследвания на организирани банди и вземане на заложници в Париж.

Само преди три месеца друг магазин за бижута с интелигентна фасада беше атакуван на 100 метра (330 фута) надолу по улицата. Магазин Bulgari на Place Vendôme беше нападнат в събота следобед, отново посред бял ден, от трима въоръжени крадци, които избягаха с два мотора.

Както Rue de la Paix, така и Place Vendôme са известни със своите луксозни магазини за бижута. Но за разлика от нападението на Bulgari, бандата, която ограби магазина на Piaget, беше елегантно облечена.

Френските доклади говорят за двама мъже в сиви костюми и жена, облечена в зелена рокля и черни панталони.

Сандрин Марко от френския синдикат на бижута и часовници каза пред френската телевизия, че броят на нападенията е тревожен: „Въпреки че е вярно, нивото драстично е спаднало годините, след края на Covid през последните няколко години, броят на грабежите и кражбите с взлом расте."

Преди по-малко от две седмици Италия и вратарят на Пари Сен Жермен Джанлуиджи Донарума и неговият партньор бяха вързани в апартамента им в Париж, докато нападателите им избягаха с бижута, часовници и други луксозни стоки.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР