Обилният снеговалеж в цялата страна оказа влияние и на стартовете

...
Обилният снеговалеж в цялата страна оказа влияние и на стартовете
Коментари Харесай

Отмениха днешния старт в Банско заради обилния снеговалеж

Обилният снеговалеж в цялата страна оказа въздействие и на стартовете от Световната купа по ски алпийски дисциплини в Банско.

Днес (23 февруари) трябваше да се организира надпреварата в супергигантския слалом, само че метеорологичните условия принудиха уредниците да го анулират.
Сняг, мраз и виелици през почивните дни Жълт код за сняг и вятър е в действие в събота за цялата страна
От 4:00 ч. сутринта екипи се опитваха да разчистят пистата, само че по този начин и не съумяха да я приведат във тип за съревнование, който няма да заплаши здравето на скиорите. Снеговалежът продължава и сега, а по пистите има нови 30-40 см сняг.

Снимка: Иван Боянов

Организаторите започнаха да подготвян оборудването за двата манша от гигантския слалом на следващия ден (23 февруари). Първото втурване би трябвало да стартира в 13:30 ч. България ще има двама представители на пистата - Алберт Попов, който приключи на 6-о място в Шладминг и на 9-о в Кицбюел, и Камен Златков.

Вчера (22 февруари) се организира алпийската композиция, която бе извоювана от французина Алекси Пинтюро. Българският представител Йоан Тодоров приключи на 36-то място.
Хиршер в Банско: Важно е по какъв начин ще карам в неделя (ВИДЕО) Алекси Пинтюро завоюва алпийската комбинация
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР