Обилните валежи в края на месец май и началото на

...
Обилните валежи в края на месец май и началото на
Коментари Харесай

Какво лято ни очаква? Дъждът ще спре, плажните юли и август – горещи!

Обилните превалявания в края на месец май и началото на юни дадоха поръчка, че лятото ще се забави, само че през последната една седмица в по-голямата част от страната времето се стабилизира и високите температури, съпроводени със мощното слънце, се задържаха.

Тази година лятното слънцестоене ще бъде на 21 юни и астрономически лятото ще настъпи тъкмо в 18:54 ч.

Сезонът обаче пристигна още при започване на месеца, когато температурите в страната приближиха летните стойности, изясни пред TrafficNews климатологът на телевизия Bulgaria ON AIR - Симеон Матев.

Какво лято ни чака обаче е въпрос, който мнозина си задават в опит да възнамеряват почивките си и скрито се надяват, че дъждът въпреки всичко ще спре.

" Очакванията са лятото тази година да бъде с температури над нормата - отклонението ще е сред градус и половина и два градуса по Целзий. Това ще затвърди наклонността от последните 15-20 години, в които летата са по-топли, което пък е разследване от световното стопляне ", разяснява Матев.

Засега юни стартира много нерешително с по-хладно от нормалното време и с интензивни превалявания на доста места, само че от към седмица придвижването на въздушните маси се промени и температурите доста бързо се покачиха. До края на месеца огромни температурни промени няма да има. Максималните стойности ще бъдат от 28 до 35 градуса.

" Повече ще бъдат преваляванията през юни и средата на юли. След това ще се оформи по-сух интервал ", добави още Матев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР