Обилните валежи продължават и днес. Такива поне са прогнозите на

...
Обилните валежи продължават и днес. Такива поне са прогнозите на
Коментари Харесай

Синоптиците с ново предупреждение за обилни валежи!

 Обилните превалявания не престават и през днешния ден. Такива най-малко са прогнозите на метеоролозите от Национален институт по метеорология и хидрология. За половината области на страната в действие е " жълт " код. Днес облачността ще е забележителна, към и след обяд, и до среднощ - купесто-дъждовна и на доста места в Западна и Централна България, още веднъж ще има интензивни превалявания и гръмотевични стихии, с местни обилни количества и градушки. В източните региони преваляванията ще са на по-малко места и ще има повече слънчеви часове; там ще духа слаб юг-югоизточен вятър и температурите ще са по-високи. Преобладаващите оптимални ще са сред 21° и 26°.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни превалявания от дъжд с гръмотевични стихии. Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра към 16°, на 2000 метра – към 9°.

По Черноморието облачността ще е променлива, съвсем без превалявания. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток. Максимални температури на въздуха: 24-26°. Температура на морската вода е 16-22°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР