Обилни снеговалежи се очакват на 22 и 23 декември с

...
Обилни снеговалежи се очакват на 22 и 23 декември с
Коментари Харесай

Климатолог: Обилни снеговалежи се очакват на 22 и 23 декември

Обилни снеговалежи се чакат на 22 и 23 декември с наклонност да спрат на 24 декември. На Коледа няма да има превалявания. Снежната завивка може да доближи до 20 см. като времето ще бъде удобно за ски по зимните курорти. След Коледа ще има нов динамичен интервал с нови валежи от сняг. Това сподели в "Денят стартира " климатологът доцент Георги Рачев. 
"Наблюдаваме особеност на времето, каквато не сме следили от много години. Температурите са извънредно високи ", сподели той. "Днес (15 декември) и на следващия ден чакаме високи температури сред 17 градуса. От събота вечерта към неделя сутринта зимата ще пристигна с естествени зимни температури. В началото на идната седмица се чакат се много по-ниски температури от нормалното. Дневните температури ще доближават порядъка от -1 до -3, а утринните температури ще бъдат много ниски. Валежи на сняг се чакат в събота ", сподели климатологът. 
Според доцент Рачев по всяка възможност неделя ще бъде снежна в Западна България. "Снеговалежите ще бъдат на доста по-малко места, като снежната завивка ще е доста по-малко сред 2-5 см. В сряда също се чака снеговалеж без формиране на основна снежна завивка. Аномалията на температурите е сред 2-4,5 градуса. В понеделник рано заран температурите ще бъдат по-ниски.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР