Обилни дъждове предизвикаха наводнения и блокираха пътища в Южна Германия,

...
Обилни дъждове предизвикаха наводнения и блокираха пътища в Южна Германия,
Коментари Харесай

Дъждове и наводнения в Германия и Австрия

Обилни дъждове провокираха наводнения и блокираха пътища в Южна Германия, оповестиха немските медии. Предупреждение за неприятно време е издадено за редица баварски градове, включително Мюнхен и Аугсбург.

Регионалната полиция заяви, че минимум петима души са починали вследствие на паднали дървета. Проливните дъждове след месеци суша наводниха изби, реки излязоха от коритата си в южната немска провинция Бавария. Заради аквапланинг по автомагистралите се стигна до доста произшествия, само че без жертви, оповестява полицията.

През нощта са били спрени някои влакови трасета. Германската метеорологична работа предизвестява, че поради дългата суша почвата не съумява да поеме дъждовната вода и това води до наводнения от количества над 80 литра на квадратен метър в рамките единствено на няколко часа. Тежки наводнения претърпя и Австрия, съобщи Евронюз. Важен сектор от автомагистрала в долината на Рейн беше затворен за часове. Засегнато беше и придвижването на влаковете. Железопътните услуги сред Линдау и Брегенц бяха краткотрайно спрени.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР