Обилна снежна покривка в Смолянско. Заради снега са въведени ограничения

...
Обилна снежна покривка в Смолянско. Заради снега са въведени ограничения
Коментари Харесай

Въведени са ограничения за движение през проходите, има места без електричество

Обилна снежна завивка в Смолянско. Заради снега са въведени ограничавания за придвижване с вериги през проходите. Има и шест обитаеми места без електричество. Близо 40 см е новата снежна покрива по високите места в Родопите.

На КПП-тата на изхода на Смолян органите на реда стопират колите и като се изключи че ревизират за декларация на овакантяване на обитаемото място, наблюдават и за това дали колите са с вериги и не ги позволяват да минават през проходите Рожен, Пампорово и Превала, в случай че нямат такива.

Снимка: АПИ

Рано тази заран снегът сътвори проблеми на водачите в Смолян, защото пътищата не бяха почистени. Закъса и рейс на градския превоз, който след това бе изтеглен с тежка техника.
Близо 400 машини почистват пътищата в регионите със снеговалеж В област Смолян всички коли до 12 т би трябвало да са с вериги
Снегопочистващите машини са чистили планинските проходи през цялата нощ.

„ Няма затворени пътища. Цялата техника е на терени и сега работим, без значение от обстоятелството, че духат мощни ветрове, които вършат навявания на доста места. Момчетата цяла нощ са работили и не престават да го вършат. Притеснителен е фактът, че има обитаеми места без електричество. Към момента те са шест “, сподели зам.-областният шеф на Смолян Адриан Петров.

Снимка: АПИ

Аварийни екипи работят интензивно за премахване на повредите. След като снеговалежът понижа, стартира почистването на тротоарите и улиците в Смолян.

Прогнозите са, че до края на деня снегът ще стартира да стопира и ситуацията ще се възстановява.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР