Обилен снеговалеж в половин България – снегът натрупа бързо и

...
Обилен снеговалеж в половин България – снегът натрупа бързо и
Коментари Харесай

Сняг затрупа половин България, десетки коли закъсаха

Обилен снеговалеж в половин България – снегът натрупа бързо и провокира пътен безпорядък на доста места.

В платформата „ Аз, репортерът” получихме десетки сигнали за рискови пътни сектори по автомагистрали и основни пътища. Снегът провокира и доста произшествия.

На автомагистрала " Хемус " имаше няколкочасова обсада поради аварирал камион.

Снимка: btvnovinite.bg

Затруднено беше придвижването на входа на София откъм Перник. През деня имаше проблеми на автомагистрала „ Люлин”. Колона от камиони се изви още по обяд на автомагистрала „ Люлин” на изхода от София. Камионите бяха спрени, с цел да минат снегорините.
Сняг блокира главните пътни артерии в страната (СНИМКИ и ВИДЕО)
Получихме сигнали и за усложнения в придвижването по автомагистрала „ Тракия” в региона на Ихтиман. Там трафикът е комплициран и поради поправки.

В късния следобяд се образуваха километрични опашки от коли, поради мощно заснежения сектор край Вакарел. Подобна беше и обстановката на автомагистрала „ Хемус”, където също се образуваха големи колони от коли и камиони.

По-рано през днешния ден, още веднъж на „ Тракия”, само че край Стара Загора катастрофира камион. Оказа се, че лидерът е задремал и се е забил в мантинелата.

На автомагистрала „ Струма” стотици попаднаха в снежен капан. От Пътната Агенция оповестиха, че ще глобяват компанията, виновна за почистването.

Снимка: Ладислав Цветков

Заради снегонавявания камионите бяха отбивани от пътя край Бобошево. Много от пътищата в Кюстендилско бяха мъчно проходими. Хората изляха недоволството си в обществените мрежи, публикувайки фрагменти на тапи и закъсали в снега коли.

Снимка: Ладислав Цветков

По обяд интернационалният път Е-79 сред Монтана и Видин беше затворен за часове поради злополука сред камион и микробус. След удара камионът се завъртял и препречил и двете платна. До изтеглянето му водачите изчакваха на място, опашките от камиони от и за Видин бяха километрични.

Усложнена e ситуацията и в прохода „ Шипка”. Там стартира да вали в късния следобяд, във високите елементи има и мъгла.

Вали скреж, а не сняг, което в допълнение затруднява придвижването, както по южния, по този начин и по Северния скат. Температурата на въздуха е 5 градуса под нулата, което е причина за образуването на заледени сектори. Желателно е водачите да карат на ниска предавка и да съблюдават целесъобразната отдалеченост от 70 метра, защото над 1000 метра надморска височина и видимостта е понижена. 4 машини обработват 28-километровия Шипченски проход.

Сериозни проблеми имаха водачите на пътя София – Варна край Угърчин. Заради заснеженото платно се образува километрична опашка. Стигна се и до леки произшествия.
Близо 200 снегорина са на терен в столицата Временно се лимитира придвижването по път I-8 Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина ” – Сливница за МПС над 12 т.
В София коли буксуваха на всички места поради непочистени улици. Дори напредването по съществени булеварди беше затруднено.

Снимка: БГНЕС

Лошото време провокира и произшествия. Тир и два автомобила се удариха на разклона край Казичане и това блокира за малко Околовръстното.

Непочистени тротоари и забавяне в градския превоз изненадаха пешеходците. Общината разгласи, че употребява близо 200 снегорина и прави всичко допустимо, с цел да разчисти града. Предвидена е и техника за работа през нощта.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР