Обилен снеговалеж предизвика значителни нарушения на транспорта в Германия. Стотици

...
Обилен снеговалеж предизвика значителни нарушения на транспорта в Германия. Стотици
Коментари Харесай

Транспортен хаос в Германия заради снега

Обилен снеговалеж провокира обилни нарушавания на превоза в Германия. Стотици коли и камиони бяха блокирани часове наред на автомагистрала А2 в западната част на страната в запушване при минусови температури, съобщи bTV.

Спасителни екипи са минавали от автомобил на автомобил и са раздавали одеяла и топли питиета. Задръствания поради снега и заледените пътища имаше също в източната провинция Бранденбург и централната провинция Хесен. В няколко района беше отчасти спряно придвижването на влаковете, а снегорини работеха непрекъснато за почистване на снега и леда от релсите, съобщи AP.

Националната метеорологична работа съобщи, че през днешния ден се чака още сняг в северна Германия. Ситуацията е извънредно тежка и в огромна част от Англия, от Южна Англия до северните лимити на Шотландия, а също по този начин и в някои региони на Северна Ирландия.

В тези райони бе разгласен жълт код поради изобилния снеговалеж, който съгласно английската метеорологична работа може да попречва железопътния превоз. Метеорологичната работа предизвести също по този начин за рискове от рухвания по отношение на образувалите се поледици. В Лондон снегът, който вали през днешния ден цяла заран, покри градските паркове.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР