Обилен снеговалеж предизвика транспортен хаос в части от Германия и

...
Обилен снеговалеж предизвика транспортен хаос в части от Германия и
Коментари Харесай

Транспортен хаос в Германия и Австрия заради обилния снеговалеж

Обилен снеговалеж провокира транспортен безпорядък в елементи от Германия и Австрия, съобщи Асошиейтед прес. Властите затвориха пътища и анулираха пътувания на влакове поради заплаха от лавини, а някои летища оповестиха през днешния ден за анулирани полети, свързани с неприятното време.

Летището в Мюнхен, второ по величина в Германия, заяви, че 120 полета са анулирани, а други са отсрочени до момента в който служащи разчистват пистите от сняг и отстраняват леда от самолетите, написа novini.bg.

Австрийската железопътна компания Йо Бе Бе (OeBB) сподели, че няколко влака са били анулирани поради риск от лавини. Затворени са пътища, в това число и към Бишофсхофен, където тази събота и неделя се организира годишният шампионат по ски скокове, откакто пред нощта натрупа на 50 см нов сняг.

Регионалните управляващи в Залцбург предизвестиха да не се карат на ски отвън пистите, също поради заплаха от отделяне на лавини, които могат да обиден пътища и жп линии.

Австрийската социална телевизия О Ер Еф заяви, че селцето Санкт Йохан е евакуирано, защото управляващите се страхували, че мощните ветрове може да провокират лавина. 

Междувременно, към 600 локални поданици и туристи бяха блокирани в село Зьолктал, откакто пътят до такава степен бил затворен.

Летището в Инсбурк заяви, че метеорологичните условия сега са предизвикали огромни ограничавания във въздушното придвижване и приканиха пътуващите да наблюдават настоящата информация за полетите си преди да тръгнат за летището.

През идващите дни се чака изобилните снеговалежи в Германия, Австрия и Швейцария да продължат, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР