Обилен снеговалеж наложи ограничения в движението по пътя Благоевград-Банско. Проходът

...
Обилен снеговалеж наложи ограничения в движението по пътя Благоевград-Банско. Проходът
Коментари Харесай

Снегът затруднява движението през високопланинските проходи

Обилен снеговалеж наложи ограничавания в придвижването по пътя Благоевград-Банско. Проходът " Предел " беше затворен от среднощ до 7 часа тази заран за камиони над 12 тона, с цел да могат машините да почистят пътното платно. Към момента няма въведени ограничавания. Цялата пътна мрежа в Благоевградска област е почистена и третирана против замръзване.

На цялата територия на област Смолян, както и на Троянския проход са в действие ограничавания за коли над 12 тона.

Сняг вали на проходите " Пампорово " и " Рожен ". Слаб сняг вали и на прохода " Печинско " и на пътя за Средногорци, заяви дежурният в Областното пътно ръководство - Смолян.

Движението се прави при зимни условия. Шофьорите би трябвало да бъдат деликатни, защото има заплаха от падащи камъни. Пътните настилки в планинската област се обработват, поради предстоящи заледявания през нощта.

Заснежени са пътните настилки в региона на Студенец, Лъки и Паничково. Екипи обработват пътищата за естествена проходимост. В останалата част от региона пътищата са мокри. Снежната завивка на множеството места е към 3 см.

Заснежени са високите сектори в проходите " Дюлински " и " Ришки ".

Всички пътища на територията на Пазарджишка регионална проходими при зимни условия. В родопската част на района снегът надвишава 40 см. Почистването на пътищата е траяло през цялата нощ.

Нормална е ситуацията и в региона на Сърница, само че във високите елементи е належащо окомплектоване с вериги, сподели кметът на общината Неби Бозов и изясни:

" Докъм пет часа сутринта валеше сняг. През нощта машините на общината чистеха, има много сняг. Седмица близо 15 сантиметра. В двете села Побит камък и Медени поляни трансферира 30 сантиметра, само че стопираха преваляванията на сняг и сега е доста красиво, пътищата са почистени. Пътят Велинград-Сърница също е отворен, измит. Нормална е ситуацията ".

Между 5 и 15 сантиметра е снежната завивка в Хасковска област, няма ограничавания по пътищата. Най-много сняг има по границата с Кърджалийска област и общините Минерални бани и Тополовград. 32 машини работят по пътната мрежа. Няма съществени пътни произшествия през нощта.

Няма затворени пътища в региона на Кърджали. Няма данни за обитаеми места без ток и вода или бедстващи хора.

В община Перниквсички съществени пътни артерии са проходими при зимни условия, а публичният превоз се движи по нормалните си направления.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР