Обилен снеговалеж и силен вятър прекъснаха електричеството до много села

...
Обилен снеговалеж и силен вятър прекъснаха електричеството до много села
Коментари Харесай

България в снежен капан

Обилен снеговалеж и мощен вятър прекъснаха електричеството до доста села в елементи на страната, затвориха пътища в северна България и ограничиха придвижването за тежкотоварни камиони в четвъртък, оповестиха АПИ и локалните управляващи. В цялата страна вали сняг от сряда.

Вижте фотоси >>

Виелица остави без електрозахранване обитаеми места в областите Русе, Шумен (СБ) и Сливен (ЮБ). Екипи на електроразпределителните сдружения работят по премахване на повредата, само че при доста сложни условия със мощен вятър.

Няма бедстващи хора, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Силно влошена е пътната конюнктура в областите Русе, Разград и Шумен. Пътищата в област Разград остават затворени за придвижване за всички типове транспортни средства. Някои водачи на тежкотоварни камиони отказвали да спазят рестриктивните мерки, заяви на брифинг инж. Иван Досев от УС на АПИ.

От АПИ оповестиха още, че всички планински проходи са в доста тежко положение. Затворени за всички моторни транспортни средства са проходите " Троянски " и " Шипка ", за моторни транспортни средства над 12 това - " Петрохан ", " Превала " и " Ришки ".

Само в област София са паднали към 130 дървета. Над 500 закъсали тежкотоварни автомобила са били изтеглени.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР