Обиколките за дипломати и репортери, организирана от китайското правителство в

...
Обиколките за дипломати и репортери, организирана от китайското правителство в
Коментари Харесай

Китай осъжда клеветите на САЩ и определя обиколката в Синдзян за успешна

Обиколките за дипломати и кореспонденти , проведена от китайското държавно управление в западния регион Синдзян са доста сполучливи и демонстрират на хората същинската обстановка там, разяснява външното министерство на Китай, представено от " Ройтерс ".

Китай осъжда рецензиите на Съединени американски щати като " клюка " и ускорява устрема си да противодейства на възходящите рецензии на Запада и измежду групите за отбрана на правата във връзка с спорна стратегия за дерадикализация в Синдзян .

Критиците настояват, че Китай изпраща уйгури и други мюсюлмански общности в лагери , които държавното управление назовава центрове за професионално образование и разяснява, че има същинска потребност да предотврати екстремистко мислене и принуждение .
 Западът прикани Китай да затвори концентрационните лагери с уйгури
Западът прикани Китай да затвори концентрационните лагери с уйгури

Китай увери, че пази правата на етническите малцинства

Официален представител на Съединени американски щати съобщи пред " Ройтерс ", че " екскурзиите до Синдзян са режисура " и са проведени от китайското държавно управление, за да подвеждат и пропагандират подправени разкази за проблематичния район .

Говорител на китайското външно министерство Ген Шуан съобщи, че тези пътувания би трябвало да покачат разбирането на интернационалната общественост за общественото и икономическо развиване на Синдзян.

" Хората, които са били на тези пътувания, са почувствали действителната обстановка в Синдзян, спокойствието и реда , щастливия живот и работа за всички хора, и всички позитивно оцениха политиката на Китай в Синдзян ", изяснява той.

Критиката на Съединени американски щати " не подхожда на обстоятелствата . Става въпрос за елементарен слух и клюка ", добавя Ген Шуан.
 Си Цзинпин изиска усилване на идеологическото обучение в учебно заведение
Си Цзинпин изиска усилване на идеологическото обучение в учебно заведение

Китайските учители би трябвало да отговорят на " лъжливи хрумвания и мисли "

Китай уверено се опълчва на намесата на Съединени американски щати в нейните вътрешни работи и потреблението на въпроса със Синдзян, разяснява китайският представител.

" В момента Синдзян е политически постоянен, стопанската система се развива и обществото е хармонично . "

Външното министерство съобщи в края на предходната седмица, че ще предложения европейските дипломати от Пекин, да посетят скоро района. Източници разясняват пред Ройтерс, че поканата е отправена към посланиците на Европейския съюз в Пекин.

Ген Шуан разяснява, че сега се водят диалози за това пътешестване .
 Съединени американски щати обмислят наказания против Китай поради нарушение на човешки права
Съединени американски щати обмислят наказания против Китай поради нарушение на човешки права

Вашингтон също обмисля наказания против китайски компании

Тази година са извършени две визити на групи, в това число европейски дипломати , в Синдзян. Едната е дребна група от дипломати от Европейски Съюз, а другата от група дипломати от по-широк кръг страни, в това число задачи от Гърция, Унгария и страни от Северна Африка и Югоизточна Азия.

В края на предходната година посланици от западните страни , в това число Франция, Англия, Германия и най-висшият делегат на Европейски Съюз в Пекин, изпратиха писмо до държавното управление за среща с шефа на Синдзян , наалникът на комунистическата партия Чен Куангуо, за да обсъдят опасения си по отношение на ситуацията с правата .

Администрацията на Доналд Тръмп обмисля наказания против висши китайски чиновници в Синдзян, в това число Куангуо.
 Китай арестувал 13 000 терористи в Синдзян-уйгурския район от 2014 година
Китай арестувал 13 000 терористи в Синдзян-уйгурския район от 2014 година

Пекин е подложен на интернационална рецензия

Посланиците на Европейския съюз в Пекин няма да посетят западния регион на Китай тази седмица, откакто получиха покана от държавното управление , защото такова пътешестване се нуждае от " деликатна подготовка ", съобщи представител на блока.

Говорител на делегацията на Европейски Съюз в Китай изясни, че дружно с посолствата на държавите-членки в Пекин на 21 март са получили публична покана от китайското външно министерство да изпратят посланици в Синдзян от 27 до 29 март .
 Китай сподели на света да не има вяра на злословия и клюки за Синдзян
Китай сподели на света да не има вяра на злословия и клюки за Синдзян

Правят всичко в сходство с насоките, които интернационалната общественост е подхванала в битката с тероризма

" Докато Европейски Съюз и държавите-членки на Европейски Съюз кардинално приветстват поканата , такова посещаване изисква деликатна подготовка, с цел да бъде свястно ", добавя представителят.

" Дискусиите за тази цел не престават, тъй че препоръчаното пътешестване няма да се организира тази седмица. Европейски Съюз остава отворен за бъдещо посещаване, като регистрира своите упования . "

Двама източници, осведомени със обстановката, обявиха пред " Ройтерс ", че Китай не предлага среща сред Чен Куангуо и посланиците на Европейски Съюз .
 Китай възпитава, Западът се проваля с мюсюлманите
Китай възпитава, Западът се проваля с мюсюлманите

Учим се от Британия, видеонаблюдението Ви е повече, разяснява Ли Ксяоджун в Женева
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР