Обиколката на премиера Бойко Борисов и регионалния зам.-министър Николай Нанков

...
Обиколката на премиера Бойко Борисов и регионалния зам.-министър Николай Нанков
Коментари Харесай

Родопчанин нарече Борисов Ваше високоблагородие, той му отговори И аз съм селянин

Обиколката на премиера Бойко Борисов и районния зам.-министър Николай Нанков из Родопите продължава. Премиерът още веднъж е с джипа и инспектира поправки на пътища. Двамата първо минаха по пътя Михалково - Девин - Стойките за Смолян.

"Всеки нов път в Родопите отваря планината и за туризъм, и за търговия, изключително към Гърция. Ремонтът на пътя Кричим - Михалково – Смолян е осъществен предварително. Това е извънредно значим пробив за района на Смолян - за бизнеса, за туризма, за огромните фабрики за минерална вода. Тук преди бяха дупка до дупка. Сега всичко е направено с бетон и с мрежи, с цел да можем да се предпазим, когато дойдат свлачищата. Този път ще се употребява и за новия Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Рудозем – Ксанти “, който ще е подготвен следващата година и ще бъде от изключителна изгода за региона.В Михалково разговарях с локалните хора, които останаха удовлетворени от ремонта на 36 км от пътя Кричим-Михалково-Смолян. В трасето са вложени над 52 млн. лева Всеки, който е минавал по този път знае, че имаше извънредно тесни сектори, по които не можеше да се завива. В момента даже и пешеходците се движат умерено, поради разширенията и направени тротоари ", разяснява Борисов.

В едно от посетените села хората му подсетиха, че от години чакат ремонт на пътищата, тъй като в Смолянско единственият превоз е колата. Премиерът се ръкуваше със събралите се баби, дядовци и внуци с "Приятно ми е, Бойко! ". Възрастен родопчанин пък посрещна джипа на премиера с обръщението: "Ваше високоблагородие ". Борисов му отговори: "И аз съм селяндур от Банкя, като тебе! "

Борисов получи и дарове - минерална вода, бележник, календар и пейзаж от Широка лъка.

"Изпращаме една сполучлива година с огромен растеж на стопанската система, постоянни финанси, трайно покачване на приходите всяка година. От папата до Белия дом – най-важните хора в света дадоха оценка за България. Регионите са в напредък – Родопите, Северна България. Големите инфраструктурни планове се строят. Магистралите, жп линиите, метрото в София, пречиствателните станции – също. Заводите работят. 100 тира с минерална вода се изкарват от Михалково всеки ден. Има 7% растеж. Минаха няколко избори – бяха сполучливи за нас”, сподели Бойко Борисов.

„ Помните ли, като пристигнах на този път, по какъв начин той удряше в планината? Бяха докарали пътя до коларски. Радев доста обича да приказва за корупция. Да пристигна да види неговото държавно управление – 17 км за 240 милиона, за същия път – 38 км – 46 милиона. Ето я корупцията. Да отива да я гледа, тя е забележима. Кои са управлявали тогава? Кои са го строили? Кой беше кръстил тунелът на името на щерка си? Корупцията е написана и тя е в неговата партия”, разяснява още Бойко Борисов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР