Обиколката на премиера Борисов през уикенда продължава. Той е на

...
Обиколката на премиера Борисов през уикенда продължава. Той е на
Коментари Харесай

Борисов: Икономиката работи

Обиколката на премиера Борисов през уикенда продължава. Той е на ревизия в цех за роботи в Пловдив.

Заедно с него е и министърът на стопанската система Лъчезар Борисов.  На премиера бе показано какви роботи се създават и какво е предназначението им, че се изнасят за целия свят.

  " Ето с тези машинки тестват имунизациите за коронавирус. Те са за канадска компания ", сподели шефът. Той заяви, че над 250 души работят в завода, като повече от половината са инженери.

Заводът създава още заболекарски столове и друга техника.

  " Радваме се, че сте избрали да инвестирате тук и носите ноухау на западната стопанска система ", сподели Борисов и се поинтересува за заплатите, които се оказа доста над междинното за страната.  Имаме и доста наши технологии, като една от тях я внедрихме в Германия и в този момент всяка седмица им изнасяме десетки машини.

  " Опитваме се да не сътворяваме суматоха, само че от другата страна на везната са лекарите. Икономиката цялата работи, нищо не се е трансформирало ", сподели Борисов.  Той даде за образец Франция, където от през вчерашния ден са отворени фризьорските салони и хората са били доста щастливи. " А при нас нищо не е затваряно ", уточни министър председателят.

" Видя какво стана на Черния петък. Над 100 млн. лева в допълнение единствено за опазване на здравето този месец са отишли. И това при 10% налог. Затова все запитвам хората, които живеят на открито, да кажат по какъв начин е ", сподели още Борисов. 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР