Обиколката на Италия беше едно от най-интересните и оспорвани колоездачни

...
Обиколката на Италия беше едно от най-интересните и оспорвани колоездачни
Коментари Харесай

Карай зелено: как Джиро д’Италия рециклира 73 тона отпадъци

Обиколката на Италия беше едно от най-интересните и оспорвани колоездачни надпревари през годината, като се запомни с успеха на еквадореца Ричард Карапас. Извън страстите на шосето, уредниците на Джирото RCS Sport се похвалиха и с резултатите от самодейността си за екологична резистентност - Ride Green. По време на трите седмици, в които продължи конкуренцията през май и юни са били събрани 75 758.12 кг боклуци.

От събраните материали са били рециклирани тъкмо 92% или малко над 73 тона.

Докато Джирото обикаляше другите провинции на страната, уредниците приканваха обособените общини да се включват в самодейността. Сред общините, които са били най-съпричастни към плана са Валдаора, Торторето Лидо и Карпи, като във всяка от тях над 93% от събраните боклуци са били рециклирани.

" Колоезденето е спорт, който непрекъснато се грижи за околната среда и по-специално Джирото постоянно поддържа самодейността за екологична резистентност. Резултатите през 2019 година потвърждават триумфа на този план ", сподели Роберто Саламини, който е шеф на маркетинга в RCS Sport.

В самодейността Ride Green са събирани боклуци в обитаемоте места, през които минава Джирото, както и материали, изхвърляни в колоната. От една година Международният колоездачен съюз (UCI) предизвиква колоездачите да изхвърлят отпадъците от храната, която одобряват по време на стадии, в така наречен Зелени зони.

През февруари 2019 година беше оповестено, че UCI усилва и санкциите за хвърлени бидони (бутилките с течности на колоездачите) на 1000 франка.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР