Обикновено, за да не замръзнат чистачките за стъклото през нощта,

...
Обикновено, за да не замръзнат чистачките за стъклото през нощта,
Коментари Харесай

Няколко прости начина да не замръзват чистачките

Обикновено, с цел да не замръзнат чистачките за стъклото през нощта, водачите ги подвигат нагоре. На пръв взор казусът е решен.

Но даже и в това състояние чистачките ще се вледенят. А също така се разтягат и разхлабват пружините им, които ги притискат към стъклото.

В резултат на това, при придвижване с висока скорост, когато въздушният поток се пробва да откъсне чистачката от стъклото, а пружината ѝ е разхлабена, по стъклото стартират да остават непочистени петна и следи.

Много от актуалните коли имат отопляемо предно стъкло или най-малко отопляема зона на чистачките, тъй че за тях няма проблем. А какво да кажем за останалите?

Ако печката работи обикновено и насочим топлият въздух към стъклото, чистачките ще се отлепят сами след 3-5 минути, до момента в който почиствате колата от снега и моторът се затопля.

Но в случай че не сте привикнали да загрявате колата и имате навика да отстранявате снега от предното стъкло не с четка, а с чистачките, тогава би трябвало да употребявате няколко способа, с цел да не замръзват те.

Първи прийом: подсушете чистачките и стъклото в сектора, където те лежат. Може да оставите и изсъхнал, чист парцал сред чистачките и стъклото. Ако няма влага, няма да има заледяване.

Защо не пали колата: съществени аргументи за щета на стартера

Вторият способ е не по-малко коренен . Може да ушиете калъфки за чистачките и да им ги надявате, откакто паркирате колата. Или още по-лесно - увийте ги в суха забрадка и ги пъхнете в найлонова торбичка. Така освен няма да се залепят за стъклото, само че и няма да замръзнат мощно.

Трети прийом: обработка на чистачките и стъклото със специфични течни размразители и антиобледенители. По-скъпи са от парцалите и торбичките, само че за десетина лв. правят работа цяла зима.

Четвърти прийом: той е сходен на третия, само че обработката на чистачките се прави със силиконово масло. За предпочитане е защитно силиконово масло което има в състава си емулсия от 60% масло, криопротектор и емулгатор. На всяка чистачка би трябвало да се нанесат 4-5 копки и да се разтърка със изсъхнал парцал. Така се образува предпазен пласт, който отблъсква водата и предотвратява заледяване.

Възможно е обаче странично деяние - замъгляване на стъклото, което пречи на шофирането нощем. Но този резултат поражда единствено, в случай че се употребява прекомерно мазно силиконово масло или се постави по-голяма доза на чистачките.

Източник: авто блиц
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР