Обикновено в началото на септември немалка част от хората все

...
Обикновено в началото на септември немалка част от хората все
Коментари Харесай

Как да започваме деня с по-малко напрежение

Обикновено при започване на септември немалка част от хората към момента се любуват на спокойни и слънчеви сутрини - с горещо кафе и мисли за отминалите летни почивки. А защо не и с боязън за нови пътувания, хващайки септемврийските топли лъчи. Но каквото и да си приказваме, това няма да продължи дълго - изключително за тези, които имат деца. Училището чука на вратата, а сутрините още веднъж ще станат натоварени.
 Закуската, минерали, витамини, фибри и какво още губим, в случай че пропуснем утринното хранене
Защо да не пропущаме закуската

Според учените има най-малко две аргументи

Родителите бързат за работа и доста постоянно нямат никакво време да се занимават с правенето на комплицирана закуска за фамилията. Така че хрумвания за ядене, без да се постанова да включваме котлоните, би ни икономисало много изпитание и напрежение.

А ето няколко оферти за бързи, лесни и питателни закуски. За тях без съмнение можем да кажем, че са съвършени за старт на деня както за децата, по този начин и за възрастните.

Овесени ядки

Магнезий, калций, калий, желязо и фосфор са единствено някои значимите хранителни субстанции в овеса. Чудесен източник и на фибри и протеини, кашата с овесени ядки е супер лесна за подготвяне. А най-хубавото е, че няма да ни ангажира с нищо сутринта, защото се прави предходната вечер.
 Снимка 585778

Какво ни би трябвало

Вариантите за съвършената овесена каша са безчет - с прясно или кисело мляко, боровинки, банани, фъстъчен тахан, мед, канела и какво ли още не.

Какво ги вършим

Единственото изискване е да смесим половин чаша овесени ядки с половин чаша мляко, щипка сол по избор и плодове/ядки. Разбъркваме всичко и го слагаме в стъклен буркан или купичка.

Покриваме закуската с похлупак или алуминиево фолио и я оставяме в хладилника за една нощ. На сутринта просто разбъркваме още един път, с цел да смесим добре всички съставки и да се заредим с ударна доза усет и сила.

Смути

Смутитата също са превъзходен метод да си набавим потребни хранителни субстанции към първото ни хранене за деня. Освен това са изключително лесни са подготвяне и също както овесените ядки могат да се създадат от предната вечер.
 Снимка 585780

Какво ни би трябвало

Разнообразието от усети е огромно - от това да използваме като основа сок или всевъзможен тип мляко, до това да изберем плодово или зеленчуково (или композиция от двете) смути.

Какво ги вършим

Наливаме половин чаша от мечтаната от нас течност (може да поправяме количеството според  от желаната консистенция). Добавяме чаша с плодове/зеленчуци и една или две супени лъжици протеин (фъстъци, чиа, орехово мляко, овесени ядки и др.). Накрая приключваме с чаена лъжичка мед или различен подсладител.

Парфе с кисело мляко

Чаша парфе с кисело мляко е усъвършенствана версия на чистото кисело мляко, което също е цялостно с голям брой значими хранителни субстанции, пробиотици и протеини. Както и първите две оферти, и тази закуска е извънредно бърза и лесна за подготвяне - още веднъж от миналата вечер, без никаква занимавка рано сутринта.
 Снимка 585781

Какво ни би трябвало

И тук може да развихрим въображението си - комбинирайки най-различни усети и съставки. От банани, малини и киви до гранола (мюсли, което наподобява като слепени дребни бучици, известно като американско мюсли) с шоколад, ядки и семена.

Какво ги вършим

В половин чаша кисело мляко слагаме половин чаша плодове и една супена лъжица гранола, написа Hola.
 Мюслито, лекар Бирхер – Бенер и неповторимата история на закуската
Невероятната история на мюслито

Уж елементарна закуска, а крие приказна история от Алпите

За парфе на растителна основа можем да сменяем елементарното кисело мляко със соево или кокосово кисело мляко. Според желанията ни можем да опитвам с най-различно типове млека и плодове.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР