Обикновено свързваме думата гювече“ с конкретно ястие. Реално обаче гювече

...
Обикновено свързваме думата гювече“ с конкретно ястие. Реално обаче гювече
Коментари Харесай

Бързи и вкусни гювечета + диетична рецепта, подходяща за притеснените за фигурата

Обикновено свързваме думата „ гювече “ с съответно ядене. Реално обаче гювече не е название на ядене, а глинен съд, подобаващ за подготвяне на фурна на многообразие от предписания. Някои могат да бъдат калорични, разточителни и богати на артикули, други – диетични, а трети – цялостни с витамини. По отношение на употребяваните артикули само предписание е да им имат сходно време за готвене.  Ако желаете да вземем за пример да добавите картофи, ориз или моркови в гювечета, приютили доматен сос, сирене и кашкавал, сварете и нарежете на кръгчета зеленчуците авансово, с цел да не останат сурови.
Важно е да знаем, че студените артикули се поставят в студено гювече и във фурната, преди да се е нагряла. Гювечета, цялостни с топли артикули, могат да поставите в авансово нагрята фурна . Тези простички правила ще ви оказват помощ да съхраните глинените си помощници дълго във времето, с цел да ви служат правилно за вкусни предписания. Ето няколко, които да изпробвате.
 Свинско гювече с картофи и кашкавал Свинско гювече с картофи и кашкавал
Необходими артикули: 600 гр. свинско месо  120 гр. кашкавал  300 гр. картофи  4 бр. чушки ...
Гювече за вегетарианци
В него може да сготвите многообразие от зеленчуци и млечни артикули. На дъното на гювечето сложете капка зехтин. Поставете намачкани домати от консерва доникъде на гювечето, прибавете резенчета кисела краставица и варени картофи, както и 5-6 маслини без костилки. Покрийте с плочка сирене, поръсете с чубрица и магданоз и залейте с доматен сок до под ръба на гювечето. Печете в умерена фурна, а 10-тина минути, преди да ги извадите, залейте с яйце, разрушено с настърган кашкавал и изчакайте да се запече заливката. Да ви е вкусно!
Гювече за обожаващите месо
Щедро намазнете гювечетата с масло или поставете парче масло на дъното им. Наредете месо, което предпочитате, или композиция от меса – свинско, суджук, кренвирши, мек колбас – всичко, което намерите в хладилника без трайните салами, е добре пристигнало. Добавете по 1-2-3 гъбки от консерва съгласно размера им във всяко гювече, плочка сирене и супена лъжица лютеница. Залейте с колкото поеме бульон – зеленчуков, пилешки или телешки по ваш избор (Може да употребявате готовите бульони на кубчета, които се разтварят във вода). След 90 минути на 150 градуса ще имате вкусно ядене. Преди да извадите гювечетата от фурната, настържете кашкавал, поръсете с магданоз и подправки по желание и запечете за минутки.
 Тарикатско гювече Тарикатско гювече
Необходими артикули: 50 мл. бульон пилешки 100 гр.краве масло 500 мл. доматен сок 6 бр. яйца 2 гл. лук кромид остарял 5 бр. картофи...
Гювечето може да бъде идеалното здравословно приготвено ядене за спазващите диета за намаляване – без пържене, без непотребна лой, елементарно, бързо и безпределно вкусно. Пропуснете маслото на дъното този път и единствено с четка намаслете съдовете, употребявайки капка зехтин. Сложете във всяко гювече по 3-4 супени лъжици телешка кайма, намачкана и разбъркана единствено с лук и подправки, без самун и други добавки. Запечете гювечетата с каймата. Когато е съвсем подготвена, прибавете домати и гъби от консерва, по 100 гр. настъргано обезмаслено сирене и по 5-6 маслини без костилки във всяко гювече. Чукнете върху гювечетата и по едно яйце, без да го бъркате –тип „ на очи “. Върнете ги върнете във фурната, с цел да се досготвят за още 10-15 минути. Готовото ядене е с минимално количество калории и въглехидрати за сметката на потребни белтъчини, витамини и минерали. Хапва се топло. Може и без мярка.

Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР