Обикновено сме свикнали да възприемаме стреса като нещо негативно, но

...
Обикновено сме свикнали да възприемаме стреса като нещо негативно, но
Коментари Харесай

8 положителни ефекта от прилива на адреналин

Обикновено сме привикнали да възприемаме напрежението като нещо отрицателно, само че приливът на адреналин върху тялото не постоянно ни въздейства негативно. Когато организмът отделя хормоните кортизол и адреналин в кръвта, тялото навлиза в положение на нараснала физическа и умствена интензивност. Ето 8 позитивни резултата от прилива на адреналин:

1. Може да се оправяме по-бързо с мисловни задания

При прилив на адреналин мозъкът е концентриран и фокусиран. Затова може да се оправя по-бързо с мисловни задания. Учените съпоставят този приток на сила с пиенето на кафе.

2. Зрението ни става по-добро

Целта на адреналина е да приготви тялото за реакция против възможна заплаха. Това води до разширение на зениците и оттова до възстановяване на зрението, тъй като те пропущат повече светлина.

3. Дишането се усъвършенства

Адреналинът споделя на мускулите в тялото да се провиснал, като това включва бронхиолите в белите дробове, което оказва помощ за по-лесното дишане.
 Скално катерене ThinkStock/Getty Images-->
4. Другите чувства също се ускоряват

Гледането на филм на ужасите може да форсира кръвното налягане, само че хората се любуват на сходни обстановки. Това положение на възбуденост постоянно остава и след края на кино лентата. Учените го назовават " развой на транспорт на възбуденост " и той ускорява всички усеща - и положителни, и неприятни.

5. Може да блокира болката

Първоначалният приток на адреналин в кръвта усилва битката за оцеляване, което притъпява възприемането на болката. По този метод се разсейва мозъка от това да се концентрира върху чувството за болежка.

6. Може да усъвършенства имунната система

Когато е в дребни дози и за малко адреналинът може да ускори активността на имунната система.
 о ThinkStock/Getty Images
7. Получаваме краткотраен приток на мощ

Притокът на адреналин подсигурява краткотрайно покачване на физическата мощ и реакциите, които оказват помощ да надскочите естествените ограничавания на тялото си.

8. Забавя стареенето

На молекулярно равнище тялото реагира, като усилва количеството антиоксиданти в кръвта, които се борят със свободните радикали, причиняващи стареене.

И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР