Обикновено сдържаните японски медии разкритикуваха бившия шеф на Нисан Карлос

...
Обикновено сдържаните японски медии разкритикуваха бившия шеф на Нисан Карлос
Коментари Харесай

Карлос Гон е пъзльо, пишат японски вестници

Обикновено сдържаните японски медии разкритикуваха някогашния началник на " Нисан " Карлос Гон след бягството му в Ливан по холивудски сюжет прикрит в куфар за музикален инструмент, с цел да избегне наричаното от него " политическо гонене " в Япония.

Гон, който очакваше правосъден развой в Япония през април по обвинявания в укриване на приходи и други финансови злоупотреби, избяга от домашния си арест и в този момент е в Бейрут.

" Бягството е мекушав акт, който осмива правосъдната система на Япония ", написа вестник Yomiuri Shimbun. Вестникът акцентира, че с бягството си Гон е пропуснал опцията да потвърди невинността си и да отбрани достойнството си. Изданието разяснява, че съдът, отбраната и имиграционните управляващи носят отговорност за случилото се.

Либералният Tokyo Shimbun също написа, че с дейностите си Гон се е подиграл с японската правосъдна система. Според вестника има огромна възможност процесът против Гон да не се състои и причините му, че желае да отбрани невинността си в този момент към този момент са под въпрос.

Някои медии считат, че решението да бъде пуснат под гаранция, обсъждано от някои като извънредно, в този момент наподобява безразсъдно.

Преди да бъде пуснат под гаранция прокуратурата предизвести, че има риск да избяга, само че Гон увери, че желае да се опита да потвърди, че е почтен. Един от юристите му сподели тогава, че той е известно лице и няма късмет да избяга.

Консервативният вестник Sankei Shimbun написа, че прокуратурата е вярвала, че съдът е бил подложен на външен напън да пусне Гон под гаранция.

Asahi Shimbun цитира някогашен началник на " Нисан ", който е отчаян от дейностите на Гон. Той декларирал, че е шокиран от развоя и няма думи./24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР